به گزارش اسپوتنیک، انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در جریان کنفرانسی در پاریس از کشورها خواست 1.2 میلیارد دالر برای ارائه کمک های بشردوستانه به مردم نوار غزه جمع آوری کنند.
وی بار دیگر تاکید کرد، که هیچ چیز حملات تروریستی حماس به اسرائیل در 7 اکتوبر را توجیه نمی کند.
دبیرکل تاکید کرد، که آنها را محکوم می کند.
وی گفت: "اسرائیلی ها و شهروندان کشورهای دیگر به طرز وحشیانه ای کشته و ربوده شدند. من یک بار دیگر خواستار بازگشت بی قید و شرط همه گروگان ها هستم".
او تاکید کرد: "جمعیت غیرنظامی غزه، از جمله کودکان و زنان، اکنون با یک کابوس بی پایان بشردوستانه روبرو هستند. محله های آنها ویران شده است. عزیزانشان کشته شدند. بمب ها بر سر آنها می بارید در حالی که از نیازهای اولیه - غذا، آب، دارو، برق محروم هستند. ما باید تلاش ها را برای کمک و محافظت از غیرنظامیان در نوار غزه تشدید کنیم. این به معنای تامین مالی درخواست 1.2 میلیارد دالری بشردوستانه است که سازمان ملل به تازگی برای کمک به مردم غزه اعلام کرده است".
دبیرکل خواستار پشتیبانی کشورها در این زمینه شد.
یادآوری می کنیم، که اسرائیل در 7 اکتوبر مورد یورش موشکی بیپیشینه ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگجویان این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سوی نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 گروگان را نیز گرفتند.
در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.4 هزار نفر از جمله 300 پرسنل نظامی کشته و بیش از 5 هزار نفر زخمی شدند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را در برابر حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.
شمار کشته شدگان یورش های رژیم صهیونیستی به نوار غزه از مرز 10.8 هزار نفر گذشت و بیش از 26 هزار نفر زخمی شدند. سفارت روسیه گزارش داد که در جریان تشدید درگیری ها، 20 روس کشته، دو نفر گروگان گرفته شده و هفت نفر به عنوان ناپدید اعلام شده اند.
به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که نزدیک به 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری ها را متوقف کنند. برپایه دیدگاه های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها برپایه ای چارچوب "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ساخت یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب تفاهم نامه 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی هم مرز با اسرائیل باشد. مناقشه فلسطین و اسرائیل، پیوند با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد، با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی، در سال 1947 ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما تنها اسرائیل ساخته شد.