به گزاش اسپوتنیک، روزنامه اکسپرس تریبون به نقل از منابعی در وزارت امور خارجه در مورد پناهجویان افغان گزارش می دهد: "مقامات پاکستان فهرست ارائه شده توسط وزارت خارجه ایالات متحده را به دلیل درج افراد تصادفی که شهروند افغانستان نیستند و فقدان اطلاعات دقیق، اشتباه و ناقص تشخیص داده اند".
این منابع گفتند که ایالات متحده موافقت کرده است که این فهرست را اصلاح کند و فهرست جدیدی از مهاجران افغان را به پاکستان ارائه دهد که از آنها خواسته است به کشور خود اخراج نشوند زیرا آنها با روادید ویژه برای اسکان مجدد در ایالات متحده و پناهندگی در خارج از کشور روبرو هستند.
به گفته ممتاز زهرا بلوچ، نماینده رسمی وزارت امور خارجه پاکستان، پاکستان علاوه بر ایالات متحده، با تعدادی از کشورها نیز در مورد اسکان مهاجران افغان به کشورهای ثالث تعامل دارد. این دیپلمات به خبرنگاران گفت: "این رایزنی ها ادامه دارد و پاکستان دولت های این کشورها را متقاعد کرده است که در اعطای ویزا به پناهجویان از افغانستان تسریع کنند تا آنها بتوانند بدون تاخیر خاک پاکستان را ترک کنند."
پس از پایان مهلت 31 اکتوبر برای خروج داوطلبانه همه مهاجران خارجی بدون مدرک از پاکستان، مقامات پاکستانی شروع به بازداشت آنها برای اخراج تدریجی کردند.
به گفته دولت پاکستان در 40 سال گذشته بر اساس کنوانسیون ژنو بیش از 4 میلیون پناهجو از افغانستان وارد کشور شده اند که از این تعداد یک میلیون و 700 هزار نفر فاقد سند اقامت هستند و این افراد هستند. که مشمول اخراج خواهند شد. سازمان ملل تخمین می زند که فعلاً حدود 1.3 میلیون مهاجر افغان در پاکستان ثبت شده و 880000 افغان دیگر نیز دارای وضعیت پناهندگی هستند که به آنها اجازه می دهد در خاک پاکستان بمانند.