به گزارش اسپوتنیک، به نقل از طلوع نیوز ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان* به طلوعنیوز گفته است که این مسیرترانزیتی تازه به هدف به میان آمدن سهولتهای بیشتر در زمینه صادرات و واردات و همچنان کالاهای ترانزیتی ایجاد میگردد.
بربنیاد گفتههای سخنگوی طالبان، هزینه ساخت این مسیر مشخص شده و تلاشها برای عملی سازی این پروژه جریان دارد.
ذبیح الله مجاهد گفت: "یک مسیر جدید دیگری را در پلان گرفتهایم که با کشور ترکمنستان از راه بالا مرغاب داشته باشیم. بالای این مسیر کار جریان دارد و پروژهاش تعیین شده است. با شرکتها صحبت میشود تا در زمینه ساخت و ساز این مسیر قرارداد شود و بالایش کار عملن آغاز شود."
با این حال، وزارت سرحدات، اقوام و قبایل میگوید که سرپرست این وزارت بربنیاد دستور رهبر طالبان، بخشهای این گذرگاه را در بالامرغاب از نزدیک بررسی کرده و خواستهای مردم محل را نیز در این باره گردآوری کرده است.
حمدالله فطرت، سخنگوی وزارت سرحدات اقوام و قبایل گفته است که گزارش سفر سرپرست این وزارت بهزودی به رهبر طالبان ارایه خواهد شد.
آقای فطرت گفت: "آقای نوری و هیات همراهاش ساحه را از نزدیک دیدند و بررسی کردند. همچنین خواستهای مردم را از نزدیک شنیدند و گزارش به مقام امیرالمومنین شریک میشود."
اتاق تجارت و سرمایهگذاری، ایجاد بندر و گذرگاه ترانزیتی تازه با ترکمنستان را به سود توسعه تجارت و اقتصاد کشور میداند.
محمد یونس مومند، معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: "بندری که در بالا مرغاب ساخته خواهد شد، بهترین بندر خواهد بود. از آن بندر هم روغن و هم آرد میتواند بیاید. ما میخواهیم که در این بندر مسایل مورد نیاز هرچه زودتر نصب و ساخته شوند."
طالبان در حالی از ساخت و ساز بندر جدید با ترکمنستان خبر میدهد که هم اکنون دو بندر فعال دیگر در آقینهی فاریاب و تورغندی هرات با ترکمنستان فعال هستند.
افزون بر این، بندر حیرتان با ازبکستان، شیرخان بندر کندز و بندر آی خانم تخار با تاجیکستان، بندر اسلامقلعه هرات و بندر زرنج نیمروز با ایران، بندر سپین بولدک، بندر تورخم و غلام خان در خوست با پاکستان به عنوان بنادر تجارتی کشور نقش مهمی را در راستای داد و ستد بازرگانی و ترانزیتی بازی میکنند.
طالبان* — این سازمان به دلیل فعالیت های تروریستی تحت تحریم های سازمان ملل است.