به گزارش اسپوتنیک، در نتیجه اجلاس سران در ژوهانسبورگ، بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) رسما از امارات، عربستان سعودی، ایران، آرژانتین، مصر و اتیوپی دعوت کرد. فرض بر این است که عضویت کامل کشورهای جدید می تواند از اول جنوری آغاز شود.
ایوان تیمونین، کارشناس صنعت گازبه اسپوتنیک اظهار داشت: گسترش بریکس همکاری های فناوری و سرمایه گذاری در بازار گاز را توسعه می دهد و کشورها می توانند به طور مشترک فناوری های خود را توسعه دهند یا تجهیزات تولید کنند.
تیمونین معتقد است: "در زمینه تاثیر بر بازار گاز، گسترش برجام نه از نظر تقویت روابط تجاری، بلکه از نظر توسعه همکاری های فناوری و سرمایه گذاری مورد توجه است."
وی خاطرنشان کرد: از جمله کشورهایی که به عضویت جدید این سازمان در می آیند، مصر و امارات به همراه روسیه صادرکنندگان عمده LNG هستند، ایران نیز قصد دارد وارد این بازار شود.
این کارشناس افزود: یکی از ابتکارات در چارچوب ترکیب جدید بریکس می تواند به عنوان مثال توسعه مشترک فناوری های خود برای مایع سازی گاز و تولید تجهیزات لازم باشد.
بر اساس محاسبات اسپوتنیک بر اساس داده های آماری، ذخایر گاز در کشورهای بریکس پس از توسعه مورد انتظار این انجمن دو برابر خواهد شد و به حدود 50 درصد کل ذخایر جهان یا تقریباً 94 تریلیون متر مکعب خواهد رسید.