به گزارش اسپوتنیک به نقل از اطلاعات روز، ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان در واکنش به اظهارات اخیر رینا امیری، نمایندهی ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر، گفته است که او حق دارد برای منافع امریکا کار کند، اما "به هیچ صورت حق ندارد از زنان افغانستان بهعنوان ابزار استفاده کند".
در اعلامیهی این ائتلاف که سهشنبه شب (۱۰ اسد) منتشر شده آمده است، که اظهارات رینا امیری "مشمئزکننده" و خلاف واقعیت است.
در این اعلامیه از خانم امیری پرسیده شده است "زنانی که اصرار بر تعامل [با طالبان] کرده، چه کسانی هستند و تعدادشان به چند نفر میرسد؟"
همین طور، از رینا امیری پرسیده شده است که دستاورد نشست دوحه با طالبان چه بوده و "با زنان مبارز افغانستان در کجای این مسیر مشوره صورت گرفته [است]؟"
اعضای ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان همچنین از رینا امیری خواستهاند که "بابت اظهارات نادرست و دروغ خود، از زنان و دختران افغانستان معذرتخواهی کند و صدای چند لابی طالب را صدای زنان و فعالان حقوق بشری نشمارد".
آنها گفتهاند که در جریان دو سال گذشته برای احقاق حقوق خود به جادهها ریخته و در سراسر افغانستان "به جرم حقطلبی" زندانی و شکنجه شدهاند.
آنها همچنین تأکید کردهاند، که علیرغم تحمل زندان و شکنجه توسط طالبان، هیچگاهی خواستار تعامل مستقیم با این گروه نشدهاند.
بهگفتهی اعضای ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان، تعامل مستقیم جامعه بینالمللی در دو سال گذشته هیچ دستاوری برای مردم افغانستان نداشته است و تنها منجر به مشروعیتبخشی "یک رژیم سرکوب و آپارتاید جنسیتی شده است".
این درحالی است که در جریان دو سال گذشته دختران و زنان در افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان از حق آموزش و کارشان محروم شدهاند.
اما رینا امیری پس از نشست با هیأت طالبان در دوحه، در توییتی نوشته است که "پس از اصرار گستردهی افغانستانی ها و مدافعان حقوق بشر به ضرورت تعامل مستقیم با طالبان"، در این نشست شرکت کرده است.
شبکه مشارکت سیاسی زنان
شماری از زنان معترض افغانستان موسوم به شبکه مشارکت سیاسی زنان، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان را متهم به خیانت کرده و گفتهاند که اظهارات "دروغین" رینا امیری "خیانت بزرگ" به اعتماد زنان افغانستان است.
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان در اعلامیه گفته که در حالیکه هنوز زنان افغانستان با تحمل تمام سختیها، دست از مبارزات خود نکشیدهاند، عقبنشینی و تسلیمشدن رینا امیری "شرمآور" است.
این زنان معترض افزودهاند: "این زن (رینا امیری) که خود را نماینده زنان افغانستان میدانست، تمام گزینههای گفتوگو، دریچهها برای مقاومت بیشتر و بازوهایی توانمند که در راستای به ثمر رساندن مطالبات و اهداف زنان افغانستان را در نزد خود داشت، با عقبنشینی سریع خود و عدم صداقت ثابت کرد که آپارتاید جنسیتی زنان افغانستان برنامه از قبل تنظیم شدهای است که فقط با وقتکُشی و فرصتسوزی به آنچه که طالبان برای حذف زنان برنامه ریزی کردهاند در حال پیشرفتن بوده است".
این اظهارات با واکنشهای گستردهی شهروندان افغانستان روبرو شده است و شمار زیادی از کاربران توییتر آن را "گمراهکننده" خواندهاند.
شماری از شهروندان افغانستان نیز میگویند، که تعامل با طالبان خواست افرادی است که برای این گروه لابی میکنند و خواست مردم کشور نیست.
واکنش ها به دروغگویی خلیلزاد
رحمتالله نبیل، رییس امنیت ملی در حکومت پیشین افغانستان در تویترش در واکنش به سخنان زلمی خلیلزاد نوشته است، که به نظر میرسد زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین وزارت امور خارجه امریکا برای صلح افغانستان، به هیولا تبدیل شده است، زیرا بهجای جمهوریت از گروه طالبان دفاع میکند.
نبیل گفته که هشدار پسین واشنگتنپست با استناد به اسناد افشا شده پنتاگون مبنی بر مبدل شدن افغانستان به مرکز هماهنگی یورش های داعش، واکنشهای مشابهی از سوی سخنگوی ملا هبتالله و خلیلزاد در پی داشته است.
رحمتالله نبیل نوشته است: "به نظر میرسد فعالیت پسین خلیلزاد در شبکههای اجتماعی، اظهار نظر درباره مسایل منطقهای در ایران، پاکستان، آسیای میانه، اوکراین و غیره تلاشی برای تثبیت خود بهعنوان یک چهره آگاه و تاثیرگذار در این منطقه باشد".
رییس پیشین امنیت ملی افغانستان خلیلزاد را به تکرار ادعاهای مشکوک درباره ای گروه طالبان متهم کرده و افزوده که پیش از این نیز نماینده پیشین وزارت امور خارجه امریکا در مورد تغییر ظاهری این گروه اطلاعات نادرست نشر کرده است.
این مقام امنیتی حکومت پیشین افغانستان پرسیده که آیا واقعاً خلیلزاد به دفاع از طالبان بهجای دفاع از نظام جمهوریت متقاعد شده یا صرفاً به دنبال منافع شخصی خود است؟
پیش از این، سمیع سادات فرمانده نیروهای ویژه ارتش پیشین افغانستان ادعای مقام های امریکایی، خلیلزاد و گروه طالبان درباره کشته شدن مغز متفکر یورش داعش در ماه اسد ۱۴۰۰ بر فرودگاه کابل را "دروغ" خواند.
یاددآوری می کنیم، که زلمی خلیلزاد گزارش پسین واشنگتنپست را که بیانگر مبدل شدن افغانستان به مرکز هماهنگی یورش های داعش است، "هذیانگویی هیجانانگیز" توصیف کرده است.
این در حالیست، که شهروندان افغانستان و کارشناسان همه بر این باورند که با آمدن گروه طالبان نه تنها افغانستان به مرکز گروه های تروریستی تبدیل شد، بلکه کشورهای همسایه به ویژه کشورهای آسیای میانه نیز در حال انفجار است، چرا که گروه های تروریستی در این کشورها پس از آمدن گروه طالبان در افغانستان بسیار ریشه دوانده اند و در جریان چند سال دیگر گواه عرض اندام و درگیری در این کشورها میان گروه های تروریستی و دولت های این کشورها خواهیم بود. در همین حال کشورهای آسیای میانه و همسایه های افغانستان فکر می کنن که با همکنشی با گروه طالبان جلو رشد گروه های تروریستی را گرفته می تواند، اما در عمل این کار همسایه های افغانستان در جریان دو سال نتیجه ای برعکس داده و در جریان چند سال دیگر نتیجه اش را خواهند دید و آن زمان بسیار دیر خواهد.