به گزارش اسپوتنیک، وینسنت ماگنیا، نماینده دفتر رئیس جمهور افریقای جنوبی گفت: هنگام تصمیم گیری درباره ای اشتراک ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست بریکس، تعهدات قانونی افریقای جنوبی زیر دیوان کیفری بین المللی در نظر گرفته شد.
پیشتر، دفتر رئیس جمهور افریقای جنوبی اعلام کرده بود، که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه شخصاً در نشست بریکس در 22 تا 24 اگوست حضور نخواهد داشت و و سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه نمايندگي روسیه را بر عهده خواهد داشت.
وینسنت ماگنیا بیان کرد، که تعهد افریقای جنوبی به موفقیت نشست، تاریخی بودن نشست های آینده بریکس و به رسمیت شناختن تعهدات قانونی افریقای جنوبی بر اساس اساسنامه رم، بحث مشارکت روسیه در این نشست را تعیین کرد.
وی همچنین اضافه کرد، که بر این باور نیست عدم حضورپوتین در نشست بریکس با اجرای برنامه ریزی شده این اجلاس تداخل داشته باشد، زیرا سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از جانب این کشور در اجلاس بریکس شرکت خواهد کرد.
افریقای جنوبی زیر صلاحیت دیوان بینالمللی کیفری قرار دارد.
یادآوری می کنیم، که شعبه پیش محاکمه دیوان بینالمللی کیفری در 17 مارچ حکم "دستگیری" ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و ماریا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودکان را صادر کرد. دیوان کیفری بینالمللی، طرف روسی را متهم به "اخراج" کودکانی میکند که مقامات روسی آنها را از گلوله باران اوکراین نجات داده و از منطقه جنگی به مناطق امن منتقل کردند.
به گفته سخنگوی مطبوعاتی دیمیتری پسکوف، رهبر روسیه، طرح موضوع دیوان کیفری بینالمللی در مورد "دستگیری" رئیسجمهور روسیه غیرقابل قبول است، روسیه صلاحیت خود را به رسمیت نمیشناسد واز دیدگاه قانون هر یک از تصمیمات آن از نقطه نظر بیاثر است.
کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی اعضا بریکس می باشند. تعدادی دیگر از کشورها از جمله آرژانتین، ایران و به گفته وزارت خارجه چین، اندونزی، ترکیه، عربستان سعودی و مصر قصد دارند به این بلوک اقتصادی بپیوندند.