کارشناس: رقیبان دولت کنونی ترکیه در صورتی پیروزی باید درباره ای سوریه امتیازاتی بدهند

یک کارشناس ترکیه می گوید، که رقیبان دولت کنونی ترکیه در صورت پیروزی باید درباره ای سوریه امتیازاتی بدهند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، انگین اوزر، تحلیلگر ترکی به اسپوتنیک گفت: اپوزیسیون ترکیه در صورت موفقیت در انتخابات مجبور به دادن برخی امتیازات در مورد موضوع سوریه است.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه امروز یکشنبه آغاز شد. دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در صورتی که هیچ نامزدی 50 درصد آرا را کسب نکند، قرار است 28 می برگزار شود.
انگین اوزر کارشناس مسائل سیاسی ترک گفت : با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پس از 12 سال، روند عادی سازی پیوندهای انقره با این کشور سرعت گرفته است، دیدار وزیران خارجه روسیه، سوریه، ایران و ترکیه در مسکو برای درک چگونگی این روند مهم است.
در ماه‌های پسین، مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت، که طیب اردوغان، رئیس‌جمهور کنونی ترکیه آماده است بدون پیش‌شرط با دولت سوریه دیدار کند. این تحلیلگر یادآور شد: نظر اسد این بود که پیوندهای دیپلماتیک بدون عقب نشینی عناصر نظامی ترکیه مستقر در خاک سوریه برقرار نمی شود. پیش شرط دولت دمشق خروج ترکیه از خاک سوریه است. از سوی دیگر، به‌نظر می‌رسد مسکو واقعاً نمی‌خواهد بر دولت دمشق، علی‌رغم تمام تلاش‌های انقره، فشار بیاورد. این نگرش کرملین قابل درک است، به ویژه وضعیت "مبهم" ادلب باعث بی اعتمادی انقره در مسکو می شود، بنابراین دور است که دولت اردوغان روابط خود را با دولت بشار اسد عادی کند. سیاست در قبال سوریه البته موضع روشن دولت دمشق برای دیپلماتان ترکیه شناخته شده است، اما این گونه اقدامات دیپلماتیک پیش از انتخابات ریاست جمهوری می تواند به نامزدان ریاست جمهوری رای بیاورد.
آغاز انتخابات در ترکیه
به باور وی، "اپوزیسیون درباره ای ادلب متفاوت از حزب حاکم، فکر می کند". به گفته قلیچداراوغلو (نامزد واحد مخالف، رقیب اصلی اردوغان در انتخابات)، جنبش‌های اسلامی رادیکال در حال یافتن جایگاه خود در این منطقه هستند و این می‌تواند به یک مشکل جدی امنیت ملی برای ترکیه تبدیل شود. او اظهار داشت، که باید عادی‌سازی با ترکیه تضمین شود. اگر آنها در انتخابات پیروز شوند، دولت و روابط سوریه احیا می شود. به گفته مخالفان، دیپلماسی هنر عمل کردن در سایه خاکستری است، نه همه چیز سیاه و سفید باشد.
در واقع، یکی از بزرگترین تعهدات قلیچداراوغلو و تیمش در در مقابل رای دهندگان آنها این است که آوارگان سوری که تعداد آنها به 4 میلیون نفر رسیده است، حداکثر تا دو سال بعد به وطن خود بازگردانده شوند. چنین برنامه ای بدون ادغام کامل با دولت دمشق غیرممکن است. اگر مخالفان واقعاً صادق باشند وشاید مجبور شوند به دولت سوریه امتیازاتی بدهند، شاید رئیس جمهور اسد هم می خواهد این روند انجام شود."
سرگئی لاوروف، وزیران امور خارجه روسیه، حسین امیرعبداللهیان، فیصل مقداد سوریه و مولود چاووش اوغلو روز چهارشنبه در مسکو دیدار کردند. این گفتگوها در حالی صورت گرفت که تلاش ها برای عادی سازی روابط و رفع تناقضات بین دمشق و آنکارا انجام شد.
در ماه دسامبر، روسیه میزبان نخستین مذاکرات وزیران دفاع ترکیه و سوریه در 11 سال گذشته بود. در سال 2011 جنگ داخلی در سوریه آغاز شد. ترکیه که قبل از این درگیری روابط نزدیکی با دمشق داشت، طرف مخالفان بشار اسد رئیس جمهور سوریه را گرفت. از آن زمان تاکنون روابط ترکیه با سوریه همچنان دشوار بوده است. اما اخیراً هر دو طرف و همچنین برخی رسانه ها از احتمال عادی سازی تدریجی صحبت می کنند
بحث و گفتگو