وی گفت: "افزون بر این، ما در حال مشاهده فعالیتهای منظم در زمینه انتقال گروههای مسلح سازمانیافته جنگجویان از آسیای میانه به شمال افغانستان هستیم که هدف آن اتحاد و ایجاد یک منبع جدید تنش در نزدیکی مرزهای ماست".
وی افزود: اختلاف نظرها و تضادهای داخلی طالبان و ظهور گروه های مخالف مسلح اضافی از جمله داعش خراسان و دیگر گروه های تروریستی، وضعیت امنیتی افغانستان را بیش از پیش حساس می کند".
او گفت، که افزون بر این، شکست طالبان در کنترل جنگجویان خود و دیگر گروه های تروریستی که گروه طالبان با آنها روابط نزدیک دارند، وضعیت از پیش پیچیده را پیچیده تر کرده است.
این دیپلمات تاجیکستان با تشریح وضعیت نگران کننده و ذکر 1400 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان، تقویت حفاظت از مرز جنوبی تاجیکستان و ایجاد زیرساخت های لازم در طول آن را مهم خواند.
وی ابراز امیدواری کرد، که جامعه جهانی به ارائه کمک های نظامی و فنی به تاجیکستان برای حفاظت از مرزهای جنوبی این کشور در برابر حملات مسلحانه احتمالی ادامه دهد.
گل احمد اعظمی، سناتور پیشین افغانستان به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که تروریزم یک پدیده جهانی است و موجودیت این گروه تروریستی در افغانستان از امروز نیست، در زمان جنگ سرد نیز بخاطر شکست اتحاد جماهیر شوروی پیشین، غرب از کشور ها تروریست را به افغانستان روان کرد.
او گفت:
"این از سابق است، چونکه یک پدیده است و برای ختم این پدیده، امیدوارم که کشورهای همسایه و کشورهای جهان که نگرانی دارند، با طالبان باید گفتگو کنند".
این سناتور افغانستان افزود:
"مشکلات را با طالبان باید حل و فصل کنند، و برای آن باید یک را حل اساسی یافت کنند، بدون که حکومت اگر آنان بخواهند که حکومت کنونی افغانستان را به انزوا قرار دهند، این راه حل نیست".پ
گفتنیست که پیش از این شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود که افغانستان به مکان امن تروریستان تبدل شده است.
اما مقامات حکومت سرپرست در افغانستان ادعایهای مطرح شده مبنی بر تبدیل شدن این کشور به مکان امن تروریستان را رد کرده میگویند که به هیچ گروه خارجی اجازه فعالیت نظامی در افغانستان داده نمیشود.
مولوی امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت سرپرست گفته که برخی حلقات استخباراتی تلاش دارند تا افغانستان را منزوی کرده واین کشور را پناهگاه امن تروریستان به جهان معرفی کند.