پافشاری وزیران خارجه ایران و هند بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان

وزیران امور خارجه ایران و هند بر ضرورت کمک به افغانستان برای گذر از شرایط سخت اقتصادی کنونی و تشکیل دولت فراگیر در این کشور پافشاری کردند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه ایران با نشر خبرنامه ای نوشت: وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود با مقامات عالیرتبه هند، ظهر امروز دو دور گفتگو با آقای سوبرامانیام جیشانکار وزیر امور خارجه هند برگزار نمود.
وزارت خارجه ایران افزوده است، که در این دیدار مجموعه گسترده ای از موضوعات مورد علاقه دو کشور در عرصه‌های مختلف راهبردی سیاسی اقتصادی و فرهنگی مورد بحث و رایزنی قرار گرفت.
حکومت فراگیر طالبان پس از ۹ ماه: ۸۰.۹ درصد کابینه و والیان پشتون‌ و ۹۸.۴ درصد طالب
امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به مکمل بودن اقتصاد دو کشور و وجود ظرفیت‌های فراوان برای گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و هند، بر ضرورت تهیه نقشه راهی برای پیشبرد روابط راهبردی جامع و گسترده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشور ایران همچنین در این پیوند اظهار داشت: تهیه نقشه راه همکاری‌های راهبردی دو کشور می‌تواند به مناسبات بلندمدت فیمابین نظم بخشیده و آن را از تاثیر عوامل مخرب مصون دارد.
توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و توجه دو کشور به صلح و ثبات در افغانستان از جمله موضوعات مورد توجه دو وزیر امور خارجه بود. آنها ضمن تأکید بر ضرورت کمک به افغانستان جهت عبور از شرایط سخت اقتصادی کنونی، تشکیل دولت فراگیر در افغانستان را مهم‌ترین راهکار برای جلب مشارکت تمامی اقوام و گروه‌های افغانستان در تعیین سرنوشت کشور خود دانستند.
وزیر امور خارجه هند ضمن با اهمیت خواندن سفر وزیر امور خارجه ایران به دهلی‌نو برای پیگیری موضوعات موجود در روابط دو کشور ضرورت تشکیل هر چه زودتر اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی و تحرک بخشیدن و همکاری‌های اقتصادی و تجاری را یادآور شد و تشکیل کارگروه‌هایی برای پیگیری امور را ضروری خواند.
توجه به تحریک بخشیدن به همکاری‌ها در توسعه بندر چابهار و دیگر خطوط مواصلاتی و‌ کریدورهای منطقه‌ای مشترک بخش دیگری از مباحث مطروحه توسط وزیر امور خارجه هند بود.
در پایان این ملاقات دو وزیر به ادامه رایزنی‌های مقامات دو کشور در سطوح مختلف برای تهیه نقشه راه همکاری‌های راهبردی ایران و هند تاکید کردند.
یادآوری می کنیم، که پس از فروافتادن جمهوریت و آمدن امارت در افغانستان بیش از هشتاد درصد مقام های بلند رتبه این کشور از یک قوم است.
بحث و گفتگو