به گزارش اسپوتنیک، لوکاش یاسینا سخنگوی وزارت خارجه لهستان در رابطه با بحران در مرز گفت: ما از قبل مورد حمایت کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو قرار گرفتهبودیم. سربازان بریتانیایی قبلاً وارد کشور شده اند و از کشورهای دیگر نیز نیروها وارد لهستان خواهند شد. این بیشتر از یک حضور نمادین که در حال حاضر است، خواهد بود.
یاسینا همچنان خاطرنشان کرد که ورشو انتظار دارد که امریکا دامنه حفاظتش از لهستان را گسترش دهد.
به گفته وی، علاوه بر این، برنامههای دولت شامل اقداماتی مانند پایان دادن به خطوط جادهای و ریلی با بلاروس است.
اخیرا اوضاع در مرز بلاروس و لهستان در پی حضور موج پناهجویان متشنج است. پیشتر کمیته مرزی دولتی بلاروس گزارش داد که گروه بزرگی از پناهجویان که عمدتاً کرد بوده اند، روانه مرز بلاروس با لهستان شده اند. حدود دو هزار پناهنده، از جمله تعداد قابل توجهی زن و کودک، در مقابل موانع لهستانی در خط مرزی توقف کرده و اقدام به برپایی کمپ کرده اند.
پیشتر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد، مسکو آماده است از هر طریق ممکن به حل این بحران کمک کند، البته اگر در این خصوص چیزی به روسیه بستگی داشته باشد. وی همچنین در واکنش به برخی اتهامات مطرح شده علیه روسیه در رابطه با وضعیت مرز بلاروس-لهستان خطاب به کشورهای مربوطه توصیه کرد، به مسائل داخلی خود پرداخته و آن ها را به دوش کسی نیندازند.
بحران مهاجرت
لیتوانی، لتونی و لهستان از افزایش تعداد مهاجران غیرقانونی بازداشت شده در مرز با بلاروس خبر دادهاند و مینسک را به ایجاد بحران مهاجرت متهم می کنند. مینسک تمامی اتهامات را رد میکند.