قتل داکتر نجیب الله باید بررسی گردد

فتانه نجیب، خانم داکتر نجیب‌الله رئیس جمهور پیشین افغانستان، خواهان بررسی انگیزۀ قتل شوهرش گردیده است.
Sputnik

اسپوتنیک به نقل از darivoa.com، خانم نجیب در یک نوار صوتی گفته است: "بهترین تجلیل و یادبود از خدمات وطن دوستانه و صادقانهٔ دکتور نجیب‌الله این خواهد بود که قبل از اعمار آرامگاه او، علل و انگیزه‌ قتل وی از مجاری مربوطه بررسی شده و حقایق مرگ او در حالی که در دفتر ملل متحد در کابل پناهندهٔ سیاسی بود به آگاهی مردم افغانستان رسانیده شود."

دوستم خطاب به غنی: اشتباهات داکتر نجیب را تکرار نکن

نجیب الله که از سال 1987 تا 1992 رئیس جمهور افغانستان بود. او پس از رویکار آمدن حکومت به رهبری مجاهدین در افغانستان در دفتر سازمان ملل متحد در کابل پناه برد.

در سال 1996 طالبان پس از تصرف شهر کابل، داکتر نجیب‌الله و برادرش شاهپور احمدزی را از دفتر ملل متحد در کابل بیرون کشیده و نخست به ضرب گلوله کشته و سپس در چهاراهی آریانا حلق آویز کردند.

قابل ذکر است که حمد‌الله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان نخسین مقام دولتی بود که پس از سقوط رژیم طالبان از مقبره نجیب الله در شهر گردیز ولایت پکتیا دیدن کرد.

اما محمود صیقل نمایندهٔ پیشین افغانستان در ملل متحد تلویحاً از دیدار آقای محب از مقبره نجیب الله به شدت انتقاد کرد.

نجیب الله چگونه افغانستان را بعد از خروج نیروهای شوروی اداره میکرد

اما شماری انتقاد آقای صیقل را بی مورد خوانده و برخی دیگر از آن حمایت کردند.

شاه حسین مرتضوی، مشاور محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان ضمن حمایت از این دیدار آقای محب، خواستار اعمار مقبره آقای نجیب الله شد.

 مسکا نجیب، دختر نجیب الله در صفحهٔ تویتر اش نوشته است که مصالحه در عدم موجودیت حقیقت امکان پذیر نیست.

همانگونه که اکنون تلاش‌ها برای مصالحه میان حکومت افغانستان و گروه طالبان جریان دارد، داکتر نجیب‌الله نیز در واپسین‌ سال‌های ریاست جمهوری خود طرح مشی مصالحۀ ملی را به مخالفان دولت پیشنهاد کرده بود، اما این طرح موفق نشد و بلاخره مجاهدین قدرت را در درست گرفتند و صفحۀ جنگ‌های تنظیمی و داخلی در افغانستان آغاز شد.

بحث و گفتگو