داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شود

گروه داعش در افغانستان فعالیت چشم‌گیر ندارد اما برخی قدرت‌ها بزرگ جهانی به گونه سفارشی به نفع این گروه ذهنیت سازی می‌کنند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از رسانه ها، آگاهان امور سیاسی می‌گویند که گروه داعش در افغانستان فعالیت چشم‌گیر ندارد اما برخی قدرت‌ها بزرگ جهانی به گونه سفارشی به نفع این گروه ذهنیت سازی می‌کنند.

مدت‌ها پس از کاهش چشم‌گیر حملات منسوب به گروه تروریستی داعش در افغانستان، موج تازه‌‌ای حملات منسوب به این گروه در کشور آغاز شده و غوغای تبلیغاتی به نفع داعش نیز شدت گرفته است.

اخیرا زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان از گروه داعش در کشور به حیث یک تحدید جدی نام برده و منتج واقع شدن روند صلح را زمینه ساز قوت گرفتن جایگاه مردم افغانستان در مبارزه با داعش عنوان کرده است.

رسانه‌های غربی نیز موج گسترده‌‌‌ای تبلیغات را به نفع این گروه آغاز کرده اند."واشنگتن پست" در گزارشی پیرامون حمله تروریستی شنبه شب این هفته در هتلی در کابل که گروه داعش مسئولیت آن را پذیرفت، ادعا کرده که این گروه تا مرحله شکست در افغانستان فاصله طولانی دارد.بنا بر ادعای این رسانه 3 تا 4 هزار تن از اعضای گروه داعش عمدتا در ولایت مشرقی ننگرهار جابجا هستند.

مقام های پیشین و برحال نظامی افغان اما نسبت به نفوذ گروه داعش در کشور ابراز تردید می‌کنند. آنان مدعی هستند که این گروه در کشور واقعیت عینی ندارد و گروه‌های تحت حمایت سازمان استخبارات پاکستان(آی اس آی) زیر نام داعش در کشور به سلسله حملات تروریستی دست می‌زنند.

پنج پرابلم بس بزرگ در صورتی فروپاشی"دولت اسلامی"

رحمت الله نبیل رییس پیشین امنیت ملی کشور دو روز پیش مدعی شد که داعش واقعیت عینی در کشور ندارد و اعضای لشکر طیبه که روابط نزدیک با استخبارات پاکستان و شبکه حقانی دارد، حملات تروریستی منسوب به این گروه را انجام می‌دهند.

با این حال آگاهان مسایل سیاسی، ذهنیت سازی به نفع گروه داعش در افغانستان را پلان سفارشی استخبارات قدرت‌های بزرگ می‌خوانند؛ رحمت الله بیژن پور در گفتگو با خبرگزاری جمهور ادعا کرد که داعش در افغانستان جایگاه ندارد.

آقای بیژن پور افزود که ادعای رییس پیشین امنیت ملی به واقعیت نزدیک است با این حال قدرت‌های بزرگ به گونه سفارشی به گروه داعش در کشور تبلیغ می‌کنند.او تصریح کرد که قدرت‌های بزرگ تلاش دارند که داعش را به حیث مخل امنیت افغانستان پس ازتوافقات صلح نگه دارند.

این در حالی است که مقام‌های رسمی دولت امریکا بارها مدعی شدند که تلاش‌های صلح که در جریان شش ماه گذشته از سوی این کشور در افغانستان روی دست گرفته شده، جنگ طولانی این کشور را پایان خواهد داد.

کبیر حقمل سخنگوی مشاور امنیت ملی افغانستان، داعش را یک خطر تاکتیکی برای مردم افغانستان خوانده است.

در همین حال سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان می گوید که داعش در شرایط کنونی منحیث خطر تاکتیکی برای مردم افغانستان است و اگر آن‌ها با بخش‌های دیگر از گروه‌های تروریستی یکجا شوند، به تهدید استراتژیک مبدل خواهند شد.

بحث و گفتگو