خودداری امریکا و چند کشور اروپایی از نکوهش آپارتاید اسرائیل

© AP Photo / Leo CorreaРазрушенные здания в результате израильского авиаудара на севере сектора Газа
Разрушенные здания в результате израильского авиаудара на севере сектора Газа - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 11.01.2024
عضو شوید
مدیر اجرایی سازمان دیدبان حقوق بشر گفت، که ایالات متحده و شمار از کشورهای اروپایی از نکوهش کردن آپارتاید اسرائیل خودداری می کنند.
به گزارش اسپوتنیک، تیرانا حسن، مدیر اجرایی سازمان حقوق بشر دیده بان حقوق بشر (HRW) در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "بسیاری از کشورهایی که یورش 7 اکتوبر حماس را نکوهش کردند، درباره ای جنایات جنگی اسرائیل سکوت کردند. ایالات متحده و شماری از کشورهای اروپایی از نکوهش کردن آپارتاید اسرائیل خودداری می کنند".
او یورش حماس را که بسیاری از دولت ها نکوهش کرده اند، وحشتناک خواند.
حسن گفت: "اما در پی این یورش ها، دولت اسرائیل گذرگاه های غزه را بست و به طور غیرقانونی از ورود مواد غذایی، سوخت و کمک های بشردوستانه به غزه جلوگیری کرد. بمباران اسرائیل هزاران غیرنظامی از جمله هزاران کودک را کشت و کل محله ها را به ویرانه تبدیل کرد".
Дым, поднимающийся над зданиями после израильских ударов после возобновления боев между Израилем и боевиками ХАМАС, 2 декабря 2023 года - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 09.01.2024
شمار کشته شدگان غزه از آغاز تشدید تنش ها به 23210 نفر رسید
به گفته وی، "بسیاری از دولت هایی که جنایات جنگی حماس را نکوهش کردند، درباره ای جنایت های جنگی دولت اسرائیل سکوت کردند".
او گفت: "ایالات متحده بارها قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را که از اسرائیل و گروه های مسلح فلسطینی خواسته بود به قوانین بشردوستانه بین المللی احترام بگذارند و از غیرنظامیان حمایت کنند، وتو کرده است. آنها سال گذشته اجازه دادند تنها یک قطعنامه ضعیف تصویب شود".
مدیر اجرایی گفت: این اکراه با امتناع ایالات متحده و بسیاری از کشورهای اروپایی از درخواست اسرائیل برای پایان دادن به محاصره غیرقانونی 16 ساله غزه و محکوم کردن جنایات روان در برابر بشریت، آپارتاید و آزار و اذیت فلسطینیان مطابقت دارد".
یادآوری می کنیم، که اسرائیل در 7 اکتوبر مورد یورش موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگجویان این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سوی نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 گروگان را نیز گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود 1.2 هزار نفر کشته شدند که این شمار شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از 5 هزار نفر زخمی شده اند.در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را در برابر حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل همه ای مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و یورش های هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد. در پایان ماه اکتوبر، مرحله زمینی عملیات اسرائیل در محاصره آغاز شد. شهر غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل محاصره شد و منطقه محاصره عملاً به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شد.
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، تعداد قربانیان غزه از 7 اکتوبر از مرز 23210 نفر گذشت و بیش از 59 هزار زخمی شدند. حماس مدعی شد که حدود 200 تا 250 گروگان در نوار غزه وجود دارد. پس از پایان آتش بس، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که 126 اسرائیلی و 11 خارجی در گروگان حماس باقی مانده اند و 110 ربوده شده آزاد شدند.وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری ها را متوقف کنند. با توجه به دیدگاه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب توافقناه ای 1967 سازمان ملل با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی هم مرز آن را فراهم می کند. مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما تنها اسرائیل ایجاد شد.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала