سازمان ملل: شهروندان افغانستان میان انتخاب تهیه غذا و گرمکردن خانه های شان گیر ماندهاند
17:35 10.01.2024 (بازآوری شدن: 17:36 10.01.2024)
© https://twitter.comمیلیون ها نفر در افغانستان با گرسنهگی شدید مواجه می باشند
© https://twitter.com
عضو شوید
برنامه جهانی غذا (WFP) میگوید، که در زمستان سال روان خانوادههای افغانستان میان انتخاب تهیه غذا و گرمکردن منازلشان گیر ماندهاند.
به گزارش اسپوتنیک، برنامه جهانی غذا روز چهارشنبه، ۲۰ جدی، در شبکه اجتماعی ایکس خود نوشته است، که در زمستان سال روان خانوادههای افغانستان میان انتخاب تهیه غذا و گرمکردن منازلشان گیر ماندهاند.
این نهاد تصریح کرده است"در زمستان سخت افغانستان، خانوادهها مجبورند بین گرم کردن خانه و غذا دادن به فرزندانشان انتخاب غیرممکنی را انجام دهند. برنامه جهانی غذا برای کمک به آسیبپذیرترین افراد در افغانستان که از سرمای شدید جان سالم بهدر ببرند، در حال تهیه غذای حیاتی است".
In the harsh Afghan winter families are forced to make the impossible choice between heating their homes and feeding their children.
— World Food Programme in Afghanistan (@WFP_Afghanistan) January 10, 2024
WFP is on the ground providing life-saving food to help the most vulnerable people in #Afghanistan survives the bitter cold. pic.twitter.com/IqMVG8yucU
برنامه جهانی غذا در حالی در مورد نیاز روزافزون مردم به مواد غذایی در افغانستان نگرانی کرده است که این سازمان در سال ۲۰۲۳ به دلیل کمبود بودجه مجبور شد تا ارایه کمکهایش را به ده میلیون نیازمند در کشور متوقف کند و تنها حدود پنج میلیون تن را تحت پوشش برنامههایش قرار دهد.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد نیز گفته است که از جمله تمامی نیازمندان در افغانستان، حدود ۷۳ درصد آنان در سال ۲۰۲۴ تحت پوشش برنامههای کمکهای بشری قرار خواهند گرفت.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است. با چیرگی گروه طالبان بر افغانستان گروه های دیگر تروریستی هم در افغانستان فعال شده و افغانستان به کشور صدور تروریسم در منطقه تبدیل شده است و هم اکنون بیش از بیست میلیون نفر با گرسنگی در این کشور دست و پنجه نرم می کنند.
در همین حال کارشناسان می گویند، که گروه طالبان پیوند تنگاتنگ با القاعده دارد و به این گروه در دوره نخست و اکنون در افغانستان پناه داده است.
اکنون اگرچه در افغانستان همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.