پای طالبان به ناروی رسید

© Photo / @Social mediaطالبان در دومین نشست اسلو
طالبان در دومین نشست اسلو - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 15.06.2023
عضو شوید
نشست دوم در مورد افغانستان و طالبان در اسلو به پایان می رسد که در آن طالبان، دیپلمات های غربی و فعالین افغانستان شرکت کردند. اما مقامات بلندپایه طالبان در این نشست حضور نداشتند.
به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه طالبان تأیید کرده است که عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت، شمس‌الدین منصور، از وزارت داخله و روح‌الله عمر، از وزارت دفاع در ترکیب هیأت این هیت، نمایندگان سازمان ملل و شماری از کشورهای غربی در اسلو حضور دارند. اما مقامات بلندپایه طالبان در این نشست حضور ندارند، تا باعث خشم و اعتراض دیگران نگردد.
بر اساس گزارشات، در نشست اسلو شماری از چهره های سیاسی افغانستان از جمله جعفر مهدوی، نماینده سابق مجلس افغانستان نیز دعوت شده اند.
وزارت خارجه ناروی آجندای رسمی برگزاری این نشست را اعلام نکرده است، ولی رسانه های این کشور به نقل از آنیکن هویتفلد، وزیر خارجه ناروی خبر داده است که هدف از برگزاری این نشست، دیدار نمایندگان طالبان با جامعه مدنی افغانستان و نمایندگان کشورهای دیگر میباشد تا در مورد چالش ‌های موجوده افغانستان صحبت کنند. او اشتراک طالبان را در چنین نشست‌ها "به نفع افغانستان و ناروی" دانسته گفت که "باید نمایندگان طالبان در مورد وضعیت افغانستان پاسخگو باشند تا بار دیگر به پایگاهی تروریزم تبدیل نشود".
هیئت گروه طالبان رهسپار ناروی شد - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 01.02.2022
وزیر خارجه ناروی: سفر طالبان به اسلو به معنای به رسمیت شناختن رژیم آنها نیست
یحیی چاووش تحلیلگر سیاسی در این ارتباط به اسپوتنیک گفت: این نشست بی نتیجه بود، زیرا زمینه برای نشست مساعد وجود نداشت. این که رهبری طالبان در این نشست حضور نداشتند، نیز گویندگی از آن می کند که این نشست نتیجه مثمر را با خود ندارد.
وی تاکید کرد: "تا زمانی که تفاهم عمومی بین الافغانی صورت نگیرد، چنین نشست ها بی نتیجه باقی می ماند".
وزیر خارجه ناروی تأکید کرده است که "منزوی کردن افغانستان هم برای مردم این کشور و هم برای ما ناگوار است، زیرا وضعیت مردم را وخیم ‌تر می ‌سازد و ممکن است باعث تقویت گروه‌ های مانند داعش گردد.
جنرال سابق افغانستان که نخواست علنی صحت کند، در این ارتباط به اسپوتنیک گفت که در قدم نخست، نشست اوسلو یک نشست تحت قیادت و رهنمایی امریکا سازماندهی شده است. در این نشست اشخاص بلندپایه و مؤثر طالبان حضور ندارند، اما از طرف طالبان مثل همیشه سناریوی شریعت و دادن حقوق کار، تحصیل و سایرحقوق زنان، حقوق و شرکت ملیت ها در دولت و حکومت، جلوگیری از ایجاد آشیانه های تروریزم بین المللی وعدم استفاده جغرافیه افغانستان برعلیه کشورهای همسایه و جهان، جلوگیری از زرع وتولید مواد مخدر، بالمتقابل اشتراک کنندگان سایراقشار سیاسی ، اجتماعی وحقوقی در این نشست کمرنگ تر بود.
وی افزود که کشورهای دعوت شده و سازماندهندگان این نشست یکبار دیگر خواسته های خود را ابراز نمودند، که طالبان در بدل آن، آزاد ساختن پول افغانستان از بانک جهانی و به رسمیت شناختن ایشان را یکجا با کمک های که به حکومت تحت اشغال امریکا قرار داشت ادامه بدهند، و در ضمن بعضی از خواسته های پنهانی غربی ها در ارتباط تحریک طالبان علیه ایرانی ها و همسایگان با وعده های پوچ شان همراه بود که میخواهند یکبار دیگر، اگر بتوانند طالبان را بازی بدهند و جایگاه شانرا دو باره از طریق افغانستان در منطقه دریافت نمایند، اما نقش طالبان به حیث یک قوت تبارز کرد، بخاطر اینکه از یک طرف به رسمیت نمی شناسد و از طرف دیگر با کشورهای جهان برای حل به یک تعامل میروند.
قابل درک است که میخواهند یاران و دوستان خویش را در اینجا و آنجا رونمایی نمایند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала