واکنش های بین المللی به حمله انتحاری دوم وزارت خارجه طالبان

© Abdul Qahar Balkhiدیدار سرپرست وزارت خارجه طالبان با 16 نامزد سفیر و نمایندگان برای افغانستان در دوحه
دیدار سرپرست وزارت خارجه طالبان با 16 نامزد سفیر و نمایندگان برای افغانستان در دوحه  - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 31.03.2023
عضو شوید
گروه طالبان که یکی از تکتیک های جنگی‌شان حملات انتحاری بوده، حالا در مهار چنین حملات توسط گروه های دیگر ناکام‌ مانده است.
به گزارش اسپوتنیک، حداقل سی دیپلمات از رژیم جمهوری سابق در دو حمله انتحاری بر وزارت امور خارجه در سه ماه گذشته تحت حاکمیت طالبان کشته و حدود پنجاه تن دیگر زخمی شده اند.
گروه به داعش مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته است. با این حال، برخی از دیپلمات‌های سابق گفته‌اند که بمب‌گذاری‌ها در این وزارتخانه در واقع ناشی از درگیری‌های داخلی میان طالبان بوده است.
شخصیت‌های سیاسی سابق استدلال کرده‌اند که طالبان به دنبال انتقام از آنها هستند و مسئول حملات انتحاری به وزارت خارجه افغانستان هستند و از داعش به عنوان پوشش استفاده می‌کنند.
آنها همچنین خاطرنشان کرده اند که طالبان در طول بیست سال حکومت جمهوری سابق در افغانستان قادر به انجام هیچ گونه حمله انتحاری نبودند.
واکنش‌های ملی و بین‌المللی نسبت به حملات مرگبار روز دوشنبه وجود دارد. ساختمان وزارت امور خارجه با وقوع یک انفجار در ساعت 1:00 بامداد 27 مارچ بسته شد. طالبان گزارش دادند که در این حمله شش غیرنظامی کشته و دوازده غیرنظامی دیگر زخمی شدند.
توماس بندل Tomas Bendl - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 30.03.2023
داکتران بدون مرز؛ مردم افغانستان را فراموش نکنید
در این مورد سفیر ایالات متحده در افغانستان، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا همگی این حمله را محکوم کرده اند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) این حمله را محکوم کرد و کشتار غیرنظامیان را غیرقابل قبول خواند.
بر اساس اعلامیه یوناما، چندین غیرنظامی در این حمله کشته شده اند. به علاوه، هیئت اتحادیه اروپا در افغانستان تاکید بر اهمیت پایان دادن به درگیری ها دارد.
به گفته اتحادیه اروپا، انفجاری که در مقابل وزارت امور خارجه طالبان رخ داد، منجر به کشته و زخمی شدن چندین غیرنظامی بی گناه شد.
روز دوشنبه 27 مارچ، توماس وست، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان، اعلام کرد که مردم افغانستان از حمله انتحاری در نزدیکی وزارت خارجه طالبان به اندازه کافی آسیب دیده اند.
وی همچنین تاکید کرد که تروریزم به هر دلیل و در هر مکانی غیرقابل توجیه است و حمله به وزارت خارجه طالبان را "خبر وحشتناک" توصیف کرد. این اولین حمله انتحاری نبود که در زمانی که طالبان در قدرت بودند انجام شد. شاخه خراسان یا داعش مسئول اجرای دو حمله انتحاری دیگر در ولایت بلخ است.
قابل یادآوری است که در 9 مارچ، یک حمله انتحاری توسط داعش منجر به کشته شدن داود مزمل، والی طالبان در بلخ و یکی از با نفوذترین چهره های آنها در جنوب افغانستان شد. گزارشی که پس از حمله در افغانستان توسط Militri.com منتشر شد، نشان داد که قتل داود مزمل نشان دهنده نفوذ روزافزون داعش در میان طالبان است.
متعاقباً مرکز طبیان در بلخ در حمله دوم هدف قرار گرفت که سه کشته و بیش از 30 زخمی برجای گذاشت. این حادثه در حالی رخ داد که خبرنگاران در مرکز طبیان برای مراسم "روز ملی خبرنگاران" جمع شده بودند و داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
جنرال مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) در واکنش به حملات داعش در افغانستان هشدار داد و گفت که داعش می‌تواند تا شش ماه آینده به آسیا و اروپا حمله کند. طالبان سپس ادعای مقامات امریکایی در مورد تعداد اعضای داعش در افغانستان را رد کردند و ایالات متحده را به حمایت از داعش متهم کردند که ادعا می‌کنند شکست خورده و در افغانستان وجود ندارد. با این حال، اخیراً طالبان گزارش داده است که اعضای آنها سه فرمانده ارشد داعش را در افغانستان کشته اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала