مسدود شدن 40 درصد رسانه‌ها پس از تسلط طالبان در افغانستان

© Photo / Government Media and Information CenterАфганские СМИ
Афганские СМИ - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 22.12.2021
عضو شوید
سازمان گزارشگران بدون مرز و انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان در گزارشی می‌گویند که از زمان سقوط حکومت پیشین تا کنون، تغییرات زیادی در بخش فعالیت‌های رسانه‌ها در افغانستان به میان آمده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، بربنیاد یک گزارش این نهادها، از تاریخ 24 اسد سال روان در کُل 231 رسانه تعطیل و 6400 خبرنگار و کارمند رسانه‌‌یی شغل‌های خود را از دست داده اند و بیشترین آسیب به خبرنگاران زن رسیده است. به گفته این نهادها، 84 درصد زنان خبرنگار کار شان را از دست داده اند.
این نهاد می‌گویند که یافته‌های آنان نشان می‌دهند که از هر پنج خبرنگار زن، چهار تن آنان بیکار شده اند.
بر اساس آمارهای این دو نهاد، پیش از به قدرت رسیدن طالبان در 24 اسد سال روان، 543 رسانه فعال در کشور فعالیت داشت که این رقم در اول قوس امسال به 312 کاهش یافته است که یک کاهش 43 درصدی در فعالیت‌ رسانه‌یی در جریان سه ماه گذشته را نشان می‌دهد.
سازمان گزارشگران بدون مرز و انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌‌گویند که محدودیت‌های تازه و مشکلات اقتصادی از علت‌های اصلی توقف فعالیت‌ رسانه‌ها و بیکار شدن خبرنگاران زن در کشور می‌باشند.
رضا معینی، مسوول دفتر افغانستان و ایران سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید: "نیاز فوری است که از تعطیل شدن زنجیره‌ای رسانه‌ها در افغانستان پیشگیری شود و به جای آن احترام و آزادی رسانه‌ها به اولویت حکومت تبدیل شوند. امنیت حرفه‌کاران اطلاع‌رسانی، آینده شغلی زنان خبرنگار و همکار رسانه‌ها، حق دسترسی به اطلاعات از پرسش‌های پر اهمیتی هستند که باید مقامات حکومتی به آن‌ها توجه کنند".
از سویی هم، پس از روی کار آمدن طالبان، فعالیت شمار زیادی از رسانه‌های خصوصی محلی در اکثر ولایات توقف کرده‌اند. در گزارش این دو نهاد آمده است که در ولایت پروان از 10 رسانه فعال تنها 3 رسانه آن فعال است، و در ولایت هرات از 51 رسانه تنها 18 رسانه آن به فعالیت‌های رسانه‌یی خود ادامه می‌دهند؛ یک کاهش 65 درصدی فعالیت‌ رسانه‌ها در ولایات.
بربنیاد گزارش این دو نهاد، فعالیت رسانه‌ها در کابل نیز کاهش یافته به گونه‌یی که از هر دو رسانه یکی آن متوقف شده است؛ یک کاهش 51 درصدی در فعالیت رسانه‌ها در پایتخت کشور. بر اساس یافته‌های این نهادها، پیش از 24 اسد سال روان، در کابل 148 رسانه فعالیت داشت که این رقم با به قدرت رسیدن طالبان به 72 رسانه کاهش یافته است.
بسته‌شدن مطبوعات تحت حاکمیت طالبان  - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 13.09.2021
بسته‌شدن مطبوعات تحت حاکمیت طالبان
حجت الله مجددی، رئیس اجرائیوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان گفت: "ورای ارقام، تعطیل شدن نیمی از رسانه‌ها و از دست رفتن 6000 شغل در رسانه‌ها فاجعه‌یی برای آزادی بیان و اطلاع رسانی در کشور است. اگر نهادهای جهانی به خبرنگاران و رسانه‌ها کمک نکنند و اگر حکومت اقدام‌های فوری اتخاذ نکند، نیمی دیگر از رسانه‌ها و خبرنگاران نیز که در وضعیت دشوار تا هنوز به کار مشغول هستند، به سرنوشت رسانه‌های تعطیل شده و خبرنگاران بیکار دچار می‌شوند".
در همین حال، ذبیح الله مجاهد، سنخگوی طالبان می‌گوید که از رسانه‌ها و آزادی بیان در چوکات تعریف شده حمایت می‌کند: "امارت اسلامی از آزادی رسانه‌ها در چوکات تعریف شده حمایت می‌کند. نخست رسانه‌ها باید منافع اولیای کشور را رعایت و سپس به ارزش‌های اسلامی پابند باشند و توهین به اشخاص نکنند".
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала