وی با اشاره به نشستهای اخیر همسایگان افغانستان در سطوح نمایندگان ویژه، وزیران امور خارجه و گفت وگوهای اطلاعاتی-امنیتی، تاکیدکرد: گردهمایی سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای یک فرصت فوق العاده برای تنظیم همکاریهای مشترک در منطقه، توسعه ارتباطات و تدوین یک رویکرد هماهنگ در بحث افغانستان است.
قریشی که اخیرا میزبان نشست مجازی وزیران خارجه ۶ کشور همسایه افغانستان از جمله جمهوری اسلامی ایران بود، به نشست مشترک روز گذشته میان دیپلماتهای ارشد ایران، روسیه، پاکستان و چین در دوشنبه اشاره کرد و اظهار داشت: توافق شد که این کشورها راهبرد مشترکی برای کمک به پایداری صلح و ثبات در افغانستان اتخاذ کنند.
وی با اشاره به برنامه سخنرانی نخست وزیر پاکستان در اجلاس امروز سران شانگهای و همچنین حضور در نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در دوشنبه، گفت: محور اصلی این نشستها افغانستان است و همه ما در تلاشیم تا برای صلح افغانستان همکاری کنیم زیرا این یک هدف و نگرانی مشترک تمامی طرفین محسوب میشود.
وزیر امور خارجه پاکستان وضعیت فعلی افغانستان را نسبتا پایدار توصیف کرد و در عین حال هشدار داد که هرگونه هرج و مرج در این کشور یک فرصت جدید برای تحرک تروریستها و جولان دهی آنان فراهم میکند که پیامدهای منفی برای افغانستان به ویژه همسایگان آن خواهد داشت.
وی گفت: ما از طریق سازمان همکاری شانگهای درصدد گسترش رایزنیهای منطقهای درباره افغانستان و گام برداشتن در یک مسیر مشترک برای دستیابی به صلح و ثبات هستیم.
یادآوری می کنیم، که بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای امروز با حضور سران ۱۲ کشور عضو و ناظر در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز شد.
نشست مشترک دیپلماتهای ارشد جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، چین و روسیه نیز در حاشیه اجلاس شانگهای با محور بررسی آخرین تحولات افغانستان روز گذشته در پایتخت تاجیکستان برگزار شد.