به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، آقای قریشی افزودهاست که پیش از این، نیروهای امنیتی افغان نیز توانایی مبارزه با گروه داعش (گروه تروریستی ممنوع در روسیه) را، داشتهاند.
او یک بار دیگر تأکید کردهاست که صلح در افغانستان برای ثبات منطقه ضروری است و پاکستان برای اطمینان از توسعه، رفاه و ارتقاء افغانستان با سایر کشورهای منطقه، در حالی رایزنی است.
این گفتههای آقای قریشی در حالی ابراز میشوند که امروز رییسجمهور غنی در یک نشست کابینه، از طالبان انتقاد کرد و افزودهاست که «تغییر نکردهاست، و ارادۀ برای صلح و آبادی کشور، ندارند».
او میافزاید که طالبان به گروههای هراسافگن، اجازۀ ورود به کشور را دادهاند.
اما طالبان بارها ارتباط داشتن با گروههای هراسافگن بینالمللی را، رد کردهاند.
روز پنجشنبه، فوزیه کوفی، نمایندۀ پیشین مردم ولایت بدخشان در مجلس و عضو هیئت مذاکرهکنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان، ادعا کرد که جنگجویان خارجی در بخشهای مرزی بدخشان با تاجیکستان حضور دارند و حتا خانوادههای شان را نیز در این بخشها انتقال دادهاند.
او هشدار داد که اگر حضور جنگجویان خارجی در بدخشان طولانی مدت شود، تهدیدها در کشور افزایش خواهند یافت: «حالا زمینۀ گشتوگذار و فعالیت جنگجویان خارجی از هر زمان دیگر، بیشتر شده؛ با توجه به اینکه بهویژه مناطق مرزی و مناطق استراتیژیک.. متأسفانه به تصرف طالبان درآمده».
بر بنیاد گزارش رادیو آزادی، جنگجویان تاجیکستانی در ولسوالیهای کوف آب، شیکی، نسی، مایمی و خواهان ولایت بدخشان افغانستان به رهبری شریفوف، مشهور به مهدی ارسلان که شهروند تاجکیستان است، حضور دارند.
سرگئی شویگو، وزیردفاع روسیه اما هشدار میدهد که در برابر تهدیدها از افغانستان به آسیای میانه اقدام خواهد کرد و در گام نخست از بزرگترین پایگاه روسیه در تاجیکستان کار گرفته خواهد شد.
وزیردفاع روسیه همچنین از انتقال جنگجویان گروه داعش از سوریه و لیبیا به افغانستان سخن میزند.
همزمان با این، وزارت خارجه چین پس از دیدار با یک هیئت طالبان از آن کشور، ابراز امیدواری کردهاست تا این گروه با گروههای هراسافگن از جمله جنبش اسلامی ترکستان شرقی مبارزه کند.