عبدالله در این مصاحبه همچنین گفته است، که امیدوار است راهحل نظامی سناریوی طالبان نباشد. وی افزوده است، که ممکن است گروههایی در میان طالبان وجود داشته باشند که تصور کنند از راه نظامی پیروز میشوند.
بهگفته عبدالله، هرچند طالبان بهصورت رسمی این اظهارات را مطرح نکرده، اما «این نگرش آنهاست. آنها به تعهد خود در مورد کاهش خشونت و یا قطع ارتباط با القاعده عمل نکردهاند».
با این حال، رییس شورای عالی مصالحهی ملی افغانستان بر ادامهی گفتوگوها تأکید کرده و گفته است که گروه طالبان تا کنون در مذاکرات صلح جدی نبوده است.
طبق اظهارات وی، جامعه جهانی از جمله آمریکا و دیگر کشورها در تلاشند تا راههایی برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان پیدا کنند.
عبدالله گفته است، که او به توانایی نیروهای افغانستانی برای حفاظت از مردم و کشورشان اطمینان دارد، اما پشتیبانیها از این نیروها باید ادامه یابد.
این سیاستمدار افغان تصریح کرد: آمریکا و برخی کشورهای عضو ناتو بر ادامهی پشتیبانی از نیروهای افغانستان متعهد هستند.
وی وحدت میان رهبران افغانستان را بر روحیهی نیروهای افغانستانی که همه روزه در خط مقدم نبرد حضور دارند، تأثیرگذار خوانده است.
Perspective | Afghanistan’s president: “People don’t want the Taliban” https://t.co/mmpsy0cdvp
— The Washington Post (@washingtonpost) May 20, 2021
عبدالله این اظهارات را درحالی مطرح کرده است، که پس از آغاز رسمی خروج نظامیان خارجی از افغانستان، خشونتها و حملات طالبان در بخشهای مختلف کشور نیز افزایش یافته است. روند خروج نظامیان خارجی از اول ماه می آغاز شده و قرار است تا ۱۱ سپتامبر کامل شود.
بر پایه گزارشها، امروز ولسوالی جلریز به دست جنگجویان گروه طالبان افتاده و بیش از سی سرباز دولتی به این گروه تسلیم شده اند.