به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه اطلاعات روز، این فعالان مدنی امروزدوشنبه (10 می)، در یک نشست خبری هشدار دادند که حمله بر مناطق شیعیان در افغانستان باید متوقف شود. بهگفتهی آنان، تداوم این روند نگرانکننده است و در عین حال، فاصله میان مردم و حکومت را افزایش میدهد.
جلیل فیضان، یکی از فعالان مدنی هرات می گوید: "نسل هزاره همیشه در تاریخ افغانستان متضرر بوده است. از زمان حاکمیت امیر عبدالرحمان خان تا کنون نسلکُشی قوم هزاره ادامه دارد. امیدوار هستیم که دوباره نسلکُشی تکرار نشود. آنان [هزارهها] شهروند افغانستان هستند و حق دارند که در فضای آرام زندگی کنند".
غلامفاروق راسب، یکی دیگر از فعالان مدنی هرات، حمله به جان غیرنظامیان را جنایت علیه بشریت میداند و تأکید دارد که باید جلو حملات این چنینی گرفته شود: "باید عاملان حملات خونین بر غیرنظامیان بازداشت شوند و مورد محاکمه بینالمللی قرار بگیرند".
لطیفه مرادی، یکی از ساکنان هرات است، تاکید دارد که حکومت را در راستای تأمین امنیت شهروندان به ناتوانی متهم میکند. خانم مرادی از نیروهای امنیتی میخواهد که جلو وقوع حملات خونین در مناطق اسکان هزارهها را بگیرند.
این درحالی است که روز شنبه هفتهی جاری، سه انفجار پیهم (یک انفجار موتربمب و دو انفجار ماین) در برابر مکتب سیدالشهدا در غرب کابل رخ داد.
براساس آمارهای رسمی، در این انفجارها بیش از 50 نفر کشته و بیش از 100 نفر دیگر زخمی شدهاند. اما آمار ستاد تدفین "شهدای معارف" نشان میدهد که در این انفجارها دستکم 81 نفر کشته شدهاند.
این حمله با واکنشهای گستردهی داخلی و خارجی مواجه شده است. کشورها، افراد و سازمانهای زیادی بینالمللی با افغانستان در این زمینه ابراز همدردی کردهاند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از سازمان ملل خواستار بررسی تخصصی حمله بر مکتب سیدالشهدا شده است.