به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه صبح کابل، پس از پایان این مراسم، اعضای خانوادهی قربانیان، با صدور قطعنامهای، از دادگاه بینالمللی لاهه خواستند که این رویداد را به گونهی همهجانبه بررسی کند.
آنها، از نهادهای ملی و بینالمللی نیز خواستند که این رویداد را به گونهی بیطرفانه مورد بررسی قرار دهند.
آنها در این قطعنامه، همچنان از رهبران و مسؤولان حکومتی خواستار تشکیل هیئتی مشتکل از خانوادههای قربانیان، اعضای شورای ملی، اعضای شورای ولایتی، علما و نمایندگان احزاب و جریانهای سیاسی شدند تا چگونی این رویداد را بررسی و یافتههای شان را در دو هفته با مردم شریک کنند.
خانوادههای قربانیان، حکومت را به توجهی در تأمین امنیت مردم، به ویژه مردم غرب کابل متهم کرده و از حکومت و نهادهای امنیتی، خواستند که در هماهنگی با بزرگان و نهادهای مردمی غرب کابل، طرح اساسیای را برای تأمین امنیت ترتیب کنند؛ در غیر آن خود مردم برای دفاع از مالوجانشان، دست به اقداماتی خواهند زد.
دلجویی از فامیلهای شهدا و زخمیان، اعلام یک روز عزاداری عمومی در سراسر کشور و اکرام شهدا و رسیدگی به زخمیان این رویداد، از دیگر خواستههای خانوادههای قربانیان بود.
پس از چاشت روز شنبه (۱۸ ثور)، سه انفجار در ساحهی مکتب سیدالشهدا شهرک اتفاق حوزهی سیزدهم امنیتی شهر کابل، رخ داده است. سخنگوی وزارت داخله، میگوید که این رویداد، ناشی از حملهی موتربمب بوده و پس از آن، دو ماین جاسازیشده نیز در این منطقه منفجر شده است. این رویداد، هنگام رخصتی دانشآموزان از مکتب رخ داده است.
در این رویداد، بیشتر از ۵۰ نفر جان باخته و بیشتر از ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شده اند. بیشتر قربانیان این رویداد، کودکان دانشآموز اند.
حکومت افغانستان، گروه طالبان را عامل این رویداد دانسته؛ اما این گروه، دستداشتن در این حمله را رد کرده است.