به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، این شهروندان از سیاستگران کشور، طالبان و کشورهای دخیل در روند صلح افغانستان میخواهند که فرصت پیشآمده را برای صلح از دست ندهند.
عبدالغفور، باشندۀ سمنگان گفت: «دعا میکنیم که خدا یک صلح و امنیت را در کشور بیاورد».
تورقل، باشندۀ دیگر سمنگان نیز افزود: «هر کار در دست همین سیاستمداران است. اگر همین سیاستمداران کار خوب کنند، خوب میشود، اگر بد کنند، بد».
قرار است نشست ترکیه در ماه آیندۀ میلادی برگزار شود. در این نشست دربارۀ صلح افغانستان تصمیم گرفته خواهد شد.
در همین حال، بانوان نیز تأکید دارند که نباید دستآوردهای آنان در مذاکرات صلح قربانی شوند.
معصومه، دانشجو در کابل اظهار داشت: «صلحی بیاید که ارزشهای خانمها، ارزشهای همچون آزادی بیان و تمام مواردیکه ما در طول 18 سال یا بیست سالی که ما به آن دست یافتیم حفظ شوند».
این درحالی است که همزمان با تلاشها و مذاکرات صلح نبردها در کشور همچنان ادامه دارند و از نظامیان و غیرنظامیان قربانی میگیرند.
در کنار نبردها، قتلهای هدفمند نیز در چند ماه اخیر افزایش یافتهاند.
محمد ابراهیم عاصم که در کابل زندهگی میکند، یکی از کسانی است که از یک حملۀ هدفمند جان سالم بدر بردهاست: «با درنظر داشت حفظ ارزشهای مردم افغانستان یک صلح بهتر در افغانستان بیاید. صلح تحمیلی به هیچ وجه مردم نمیخواهند و هیچ طرفدارش هم نیستند».
بربنیاد آمارهای نهادهای امنیتی، هماکنون در بیست ولایت افغانستان نبردها جریان دارند. انتظار میرفت با امضای توافقنامۀ صلح امریکا و طالبان و سپس آغاز مذاکرات میان افغانان، خشونتها کاهش یابند، اما اکنون وضعیت برعکس است و دورنمای روشنی نیز برای روند صلح متصور نیست.