منبع: طالبان در تعریف از نظام اسلامی تاکنون کوتاه آمده‌اند

© Sputnik / Zohra Ishmukhametovaمنبع: طالبان در تعریف از نظام اسلامی تاکنون کوتاه آمده‌اند
منبع: طالبان در تعریف از نظام اسلامی تاکنون کوتاه آمده‌اند - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
اعضای هیئت مذاکره کنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان می‌گویند که طالبان در تعریف از نظام اسلامی تاکنون کوتاه آمده‌اند و به‌گونۀ کلی دربارۀ سیاست و نظام شرعی سخن می‌زنند و نمی‌توانند جزییات این نظام را شرح دهند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، این اعضای هیئت مذاکره کننده می‌گویند که دیدگاه‌های طالبان بر خلاف گزارش‌های رسانه‌های غربی، تغییری نکرده‌است و این گروه در برابر زنان، موسیقی، هنر، انتخابات، آزادی بیان و حقوق‌بشر دیدگاه بیست و پنج سال پیش شان را دارند.

اعتراف طراح حمله بالای پوهنتون کابل: به ما گفتند به پوهنتون حمله کنید تا فشار بالای حکومت زیاد شود - اسپوتنیک افغانستان
اعتراف جدید طراح حمله: به ما گفتند به پوهنتون حمله کنید تا فشار بالای حکومت زیاد شود

حفیظ منصور، عضو این هیئت دولت افغانستان گفت: "برداشت من این است که ذهنیت طالبان همان ذهنیت ۲۵سال قبل است. دیدگاۀ طالبان نسبت به زن، شیعه، انتخابات، موسیقی، هنر و حقوق‌بشر هیچ‌گونه تغییری نکرده‌است".

غلام فاروق مجروح، عضو دیگر هیئت مذاکره کنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان نیز اظهار داشت: "شما وقتی‌که مطالبات طالبان را ببینید، اینان مطالبات کلان و نا به جایی دارند و به این اساس باید با رهبران و همه شخصیت‌های سیاسی نیاز است که مشوره صورت بگیرد".

بحث دربارۀ حقوق و آزادی‌های زنان و نیز دیدگاۀ طالبان به این آزادی‌ها بربنیاد آموزه‌‎های  دین اسلام نیز در مذاکرات صلح یکی از موضوعات جنجال بر انگیز دانسته می‌شود.

فوزیه کوفی، عضو هیئت مذاکره کنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان اظهار داشت: "برداشتی که طالبان از تعریفی دینی حقوق زنان دارند، نوعی است که در حکومت شان ما شاهد بودیم".

طالبان نمی‌خواهند که در این باره پاسخی داشته باشند، اما توافق این گروه به حفظ دست آوردهای دو دهۀ گذشته بسیار مهم دانسته می‌شود.

عطا محمد نور، رییس اجرایی جمعیت اسلامی افغانستان بیان داشت: «باید در روند صلح انسجام ملی و اجماع ملی داشته باشیم ... این یک نیاز است.»

به باور اعضای هیئت مذاکره کنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان، مهم‌ترین تفاوت دیدگاه میان دو هیئت در دور دوم مذاکرات، نوعیت نظام آینده و توافق به یک آتش‌بس است. طالبان تأمین آتش‌بس را پس از توافق به نوعیت نظام می‌پذیرند، اما هیئت جمهوری اسلامی افغانستان می‌خواهد که نخست آتش‌بس تأمین شود و پس از آن دربارۀ نوعیت نظام آینده بحث‌ها آغاز شوند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала