توافق یونیسیف با طالبان برای ایجاد هزاران مکتب در افغانستان

© facebook Ministry of Education is the governmental organization of Islamic Republic of Afghanistan.بسته شدن 40 مکتب به خاطر درگیری ها در هلمند
بسته شدن 40 مکتب به خاطر درگیری ها در هلمند - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
بربنیاد اطلاعات یونیسف، با این توافق از صد تا 140 کودک به آموزش دسترسی پیدا خواهند کرد.

 به گزارش اسپوتنیک، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسیف) می‌گوید که دربارۀ ایجاد در حدود چهار هزار مکتب غیررسمی در ساحات زیرکنترل طالبان با این گروه توافق کرده‌است.

رییس بخش آموزش یونیسیف می‌گوید در توافقی‌که با طالبان شده‌است در این مکتب‌ها دختران و پسران تا پایان دورۀ ابتدایی – تا صنف ششم - آموزش خواهند دید.

 فرهاد دریا  - اسپوتنیک افغانستان
انتقال صنوف ابتدایی به مساجد/فرهاد دریا به غنی نامه نوشت

بربنیاد اطلاعات یونیسف، با این توافق از صد تا 140 کودک به آموزش دسترسی پیدا خواهند کرد.

به‌گفتۀ لارینا دیا، مسؤول بخش آموزشِ صندوق کودکان سازمان ملل متحد، طالبان در دوحه از یونیسیف خواستند که این مکتب‌ها را ایجاد کند: «بحث‌های نخستین در دوحه دربارۀ فراهم‌سازی آموزش به دختران تا پایان دورۀ ابتداییه بود. طالبان با این کار موافقت کردند؛ اما در حال حاضر، ما تصمیم گرفته‌ایم که این توافق را با سه سال نخست آموزش آغاز کنیم.»

هزینۀ ایجاد این مکتب‌ها از سوی نهاد "همکاری جهانی برای آموزش" که از سوی امریکا و بریتانیا پشتیبانی می‌شود، پرداخت خواهد شد.

حکومت افغانستان تاکنون دربارۀ این تصمیم سازمان ملل متحد و طالبان چیزی نگفته‌است.

با آن‌که سازمان ملل متحده با طالبان به این توافق دست یافته‌است؛ اما نگرانی‌ها از ادامۀ خشونت‌ها در برابر کودکان و مکتب‌ها هنوز هم وجود دارند.

دبورا لاینز، فرستادۀ ویژۀ دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که در سه ماه سوم سال 2020 تلفات کودکان بیست و پنج درصد افزایش یافته‌است و حمله بر مکتب‌ها چهار برابر شده‌است: «در سه ماۀ سوم سال 2020 تلفات کودکان بیست و پنج درصد افزایش یافته است، در حالی که حمله بر مکتب‌ها در همین زمان، چهار برابر شده‌است.»

این همه در حالی است که طالبان در هنگام تسلط شان بر کابل و بخش‌های دیگر کشور با آموزش دختران مخالف بودند و تمامی مکتب‌های دختران و دانشگاه‌ها را به‌روی دختران بسته بودند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала