وزارت خارجه افغانستان در واکنش به سخنان ترامپ: در روند صلح درجایگاه مناسب هستیم

© رخنامه وزارت خارجه وزارت خارجه افغانستان در واکنش به سخنان ترامپ: در روند صلح درجایگاه مناسب هستیم
وزارت خارجه افغانستان در واکنش به سخنان ترامپ: در روند صلح درجایگاه مناسب هستیم - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
وزارت امور خارجه افغانستان به سخنان اخیر رییس جمهور ایالات متحده امریکا درباره گروه طالبان واکنش نشان داد. 

Президент США Дональд Трамп - اسپوتنیک افغانستان
ترامپ: طالبان یک گروه باهوش است؛ با آنها می‌توان مذاکره کرد
به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، گران هیواد، سخن‌گوی وزارت خارجۀ افغانستان می‌گوید، که سخنان دونالد ترامپ متوجه مردم امریکا بوده‌است و جایگاۀ افغانستان در روند مذاکرات صلح مناسب است.

او در این باره گفت: «اظهارات رییس‌جمهور ترامپ، اظهاراتی است که به رسانه‌ها و به مردم خودش [بیان] کرده‌است. دولت افغانستان در ارتباط کامل و قطعی در مسایل کار خودش را به‌پیش می‌برد».

از سویی هم، برخی از سیاست‌گران افغانستان موضع‌گیری پسین دونالد ترامپ را دربارۀ طالبان در واقع نزدیکی بیش از حد امریکا به طالبان و به حاشیه راندن حکومت افغانستان می‌دانند.

مولوی قلم‌الدین، رییس حزب حرکت انقلاب اسلامی افغانستان اظهار داشت: «طالبان حالا منابع را هم پیدا کرده‌اند و کشورهایی هستند که همراه شان کمک هم می‌کنند، حالا اگر کسی به طالب یک گروه می‌گوید در واقع صلح را خدشه‌دار می‌سازد».

با این همه، زلمی خلیل‌زاد، فرستادۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان در صفحه تویترش فرصت پیش آمده را در روند صلح بی‌‎مانند توصیف کرده و جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان خواسته‌است که نباید این فرصت از دست برود.

نمایندگان دو طرف حالا نُه روز می‌شود، که در دوحه سرگرم رأی‌زنی دربارۀ آغاز رسمی مذاکرات صلح استند و هیات‌ دو طرف تاکنون موفق نشده‌اند که حتا روی طرزالعمل مذاکرات به توافق برسند.

اما خواست‌ها در کابل این استند که هرچه زودتر مذاکرات رسمی آغاز شوند و خشونت‌ها در کشور پایان یابند.

گل رحمان قاضی، رییس شورای صلح و نجات افغانستان گفت: «اینان هرچه زودتر برمبنای منافع علیای کشور به موافقه برسند و خواست اصلی مردم افغانستان، تأمین صلح است».

همزمان با این، محمد رضا بهرامی، سفیر پیشین ایران در کابل در مقاله‌یی نگاشته و تأکید کرده‌ که دست‌یابی به یک درک واقعی در مذاکرات میان افغانستانی بدون توجه به توافق دوحه دشوار است و از شکاف‌های عمیق در خواسته‌های هیئت‌های دو طرف سخن گفته‌است.

در بخشی از این مقاله می‌خوانیم: «شکاف عمیقی بین مطالبات واقعی دو طرف مذاکره کننده وجود دارد. طالبان حاکمیت افغانستان را نامشروع قلم‌داد و این‌گونه به‌نظر می‌رسد که برپایی مجدد امارت اسلامی را  بدون ابراز علنی ( در این مقطع ) دنبال می‌کنند. درک این نیت طالبان نیازمند ذهن پیچیده نمی‌باشد. معماران امریکایی توافق دوحه نیز با پذیرش عبارت "حکومت اسلامی جدید پسا توافق افغانستان" در متن امضا شده با طالبان، عملأ از حاکمیت فعلی در افغانستان عبور و پذیرش ساختار جدید را تضمین کرده‌اند. جمهوری اسلامی افغانستان نیز در این مذاکرات با اجماعی‌که هنوز نیاز به تقویت دارد درصدد حفظ همۀ آن دست‌آوردهایی است که طی این سال‌ها بدست آورده‌است».

با این همه، خواست مردم افغانستان این است که هیات جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان برای پایان جنگ در کشور راه‌های کوتاه رسیدن به یک توافق را جست‌وجو کنند.

یادآوری می کنیم، که گفت و گوی رو در روی میان افغانستانی در دوحه پایتخت قطر پس از آن آغاز شد، که دولت افغانستان و گروه طالبان زندانیان یکدیگر را آزاد کردند. 

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала