به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، حزب اسلامی گلبدین حکمتیار میگوید، که از روند رهایی زندانیان این حزب از سوی حکومت، «ناخرسند و ناخشنود» است.
به گفتۀ مسئول کمیسیون رهایی زندانیان این حزب، هنوز هم در حدود سه هزار عضو حزب اسلامی، در زندانهای گوانتانامو، بگرام و پلچرخی در بند استند.
بربنیاد توافق صلحی که حکومت در سال ۱۳۹۵ با رهبر حزب اسلامی امضا کرد، قرار بود همه ای زندانیان حزب اسلامی از زندانهای حکومت آزاد شوند.
اما، عتیق الله صافی، مسئول کمیسیون رهایی زندانیان حزب اسلامی میگوید، که با گذشت بیش از سه سال از توافق نامه صلح این حزب با حکومت، تاکنون تنها در حدود شش صد زندانی آنان آزاد شدهاند: "زندانیان ما در گوانتانامو هم مانده است و در زندان پلچرخی و بگرام هم. و اگر بگوییم که زندانیان درجهیک ما هنوز هم در زندان استند!".
به روز جمعه، کمیسیون تطبیق توافقنامه صلح حکومت با حزب اسلامی، از آزادی ۱۶۴ زندانی حزب اسلامی از زندانهای بگرام و پلچرخی خبر داد.
اما در میان این زندانیان کسانی هم بودند، که میگفتند آنان عضویت گروه طالبان را داشتند نه از حزب اسلامی را.
عتیقالله صافی در این باره بیان داشت: "هیچ فرد مربوط طالبان در لیست ما نیست. همه شماری را که ما (نامهایشان را) دادیم، مربوط حزب اسلامی استند. ما از هر بندی خود تعهد و تضمین گرفتیم، از خانواده اش، از سوی مسئولان ولایتی حزب اسلامی به ما معرفی شدند که این نفر مربوط حزب اسلامی است".
پیشتر، دفتر شورای امنیت ملی گفت، که آزادی زندانیان طالبان از زندانهای دولتی، نیز براساس فهرست نامهایی انجام مییابد که از سوی خود طالبان به حکومت فرستاده شدهاند.
شهناز غوثی، عضو مجلس نمایندگان اظهار داشت: "با وجودی که رهایی بندیهای طرفهای درگیر ریسکی برای امنیت ملی ماست؛ اما این رهاییها، سبب ایجاد فضای مؤثر برای صلح است. خواهش ما از طرفهای درگیر و حکومت این است که به تعهداتشان صادق باشند، عمل بکنند، تا فضای اعتماد زیادتر بهمیان آید".
درباره این انتقادهای تازۀ حزب اسلامی، دیدگاه حکومت بدست نیامد.
یادآوری می کنیم، که توافقنامه صلح میان حکومت و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، در ماه میزان سال ۱۳۹۵امضا شد. آزادی زندانیان حزب اسلامی از سوی حکومت و فراهم شدن زمینه برگشت خانوادههای وابسته به افراد این حزب از کشورهای همسایه به افغانستان، از بندهای اساسی این توافقنامه بودند.