گزارش اسپوتنیک، به نقل از رسانه های خبری کابل، عبدالرزاق داوود در پیامی توییتری نوشت: برای اولین بار به جای بنادر خارجی حمل و نقل به صورت محلی انجام میشود و کالا از گوادر با کامیونها به افغانستان حمل و ارسال میشود و این امر باعث ایجاد اشتغال برای افراد محلی میشود.
به گفته مشاور نخست وزیر پاکستان، برای اولین بار کالا از گوادر با موترهای باری به افغانستان حمل و ارسال میشود.
به نوشته مشاور عمران خان، در حال حاضر دستورالعملهایی برای اختصاص همه مشاغل کار به جمعیت محلی تصویب شده است.
عبدالرزاق همچنین در توییت دیگر نوشت: کشتی باری (SIBULK TRADITION) در گوادر پهلو گرفته است و 16 هزار تن نهاده کشاورزی " اوره " را برای انتقال به افغانستان حمل میکند.
وب سایت خبری تریبیون نیز نوشت: وزارت بازرگانی پاکستان روز جمعه بندر گوادر را برای تجارت ترانزیت افغانستان عملیاتی کرد و این نخستین تجارت دریایی بین دو کشور است.
مقامات وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کردند که تجارت تحت توافق نامه تجارت ترانزیت افغانستان و پاکستان در سال 2010 (APTTA) آغاز شده است.
در مهرماه سال گذشته همزمان با سفر عمران خان نخستوزیر پاکستان به چین دولت این کشور اعلام کرد: بندر "گوادر" در سواحل جنوبی این کشور به طور رسمی فعال شده و از این پس روند تازهای از فعالیتهای تجاری در منطقه با این بندر آغاز میشود.
طرح توسعه بندر گوادر با سرمایهگذاری مستقیم چینیها و براساس برنامه سرمایه گذاری عظیم پکن در اسلام آباد تحت عنوان کریدور اقتصادی چین - پاکستان که به 'سی پک' معروف است، به اجرا درآمد.
بندر گوادر در ایالت بلوچستان پاکستان و در ساحل دریای عرب قرار گرفته و طرح تاسیس این بندر عمیق نخستین بار در سال 1954 میلادی (1332 شمسی) مطرح شد.
فاصله گوادر از بندر کراچی به عنوان بزرگترین شهر تجاری پاکستان 533 کیلومتر و فاصله آن از مرز ایران نیز 120 کیلومتر است.
همچنین فاصله دریایی بندر گوادر از سواحل عمان حدود 380 کیلومتر برآورد شده است.