به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، او در این نامه، از رئیسجمهور غنی نیز خواستهاست تا به این خواست تن ندهد، در غیر آن مردم اشرف غنی را نیز در فهرست «ناقضان حقوقبشر» خواهند شمرد.
دو روز پیش، سخنگوی جنرال دوستم گفت که در طرح حل اختلافهای سیاسی میان عبدالله عبدالله و رئیسجمهور غنی، دادن رتبه مارشالی به جنرال دوستم پیشنهاد شدهاست.
جنرال دوستم، از حامیان عبدالله عبدالله در انتخابات ریاستجمهوری بود. او متهم است که با احمد ایشچی بدرفتاری جنسی کردهاست.
بکتاش ایشچی که عضو مجلس نمایندهگان نیز است میگوید که دادن رتبه مارشالی به جنرال دوستم درپی یک تفاهم سیاسی جنبه قانونی ندارد: «از لحاظ قانون، رتبه مارشالی با تفاهم سیاسی امکان ندارد که به کسی اهدا شود. رتبه مارشالی معنویت یک کشور است».
بکتاش ایشچی میگوید که آنان انتظار داشتند جنرال دوستم از سمت رسمی حکومت کنار زده شود تا پرونده بدرفتاری با پدرش از سوی نهادهای عدلی و قضایی بررسی گردد: «میخواهند برای خود شان یک مصونیت را ایجاد بکنند که او مصونیت رتبه مارشالی است».
عتیق الله امرخیل، نظامی پیشین نیز گفت: «کسانی که سواد ندارند، ملیشه بودهاند و کدام مکتب نظامی را هم نخوانده باشند و درجنگهای خارجی هم اشتراک نکرده باشند، او به هیچ صورت مارشال شده نمیتواند».
در همین حال کمیسیون مستقل حقوقبشر نیز از رهبران سیاسی کشور میخواهند تا اجازه ندهند در توافقهای سیاسی مسایل مربوط به حقوقبشر نادیده گرفته شوند.
ظاهرا یکی از دلایل تاخیر پی هم در امضای توافق میان اشرف غنی وعبدالله عبدالله، عدم توافق دوطرف درباره دادن رتبه مارشالی به جنرال دوستم است.
احمد سعیدی، استاد دانشگاه گفت: «امیدوار استم که اهدای رتبه مارشالی به جنرال صاحب دوستم باعث تحکیم وحدت ملی گردد».
حزب جنبش ملی به رهبری جنرال دوستم اما میگوید که جنرال دوستم تاکنون از سوی هیچ نهاد عدلی وقضایی به نقض حقوق بشر متهم نشدهاست.
جنرال دوستم درکنار متهم شدن به آزار اذیت جنسی احمد ایشچی، معاون پیشین جنبش ملی، چهار سال پیش به رفتار خشونت آمیز با اکبربای، رئیس شورای ترکتباران افغانستان نیز متهم شد.