به گزارش اسپوتنیک، رولاند کوبیا، نمایندهی اتحادیهی اروپا برای افغانستان با نشر پیام توییتری گفته است که حکومت افغانستان میتواند در مورد شرایط رهایی زندانیان گروه طالبان بهگونهی مستقل تصمیم بگیرد.
او همچنان با اشاره به شرایط آزادی زندانیان طالبان در توافقنامهی صلح میان آمریکا و گروه طالبان گفته است که دولت افغانستان بخشی از این توافقنامه نیست و به آن هم مقید نمیباشد.
Taliban say that conditions on prisoners release are not part of their bilateral agreement with US. True. But it is also true that AFG Government is not part of it, not bound & has never agreed to it in the first place. GOV holds prisoners & can sovereignly decide on conditions.
— Roland Kobia (@RolandKobia) March 13, 2020
توافقنامهی صلح میان آمریکا و گروه طالبان حدود دو هفتهی پیش (شنبه، 29 فبروری) در شهر دوحه، پایتخت قطر به امضا رسید. زلمی خلیلزاد و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی و رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر این توافقنامه را امضا کردند.
براساس این توافقنامه، قرار بود مذاکرات میان افغانها در بیستم حوت آغاز شود. طالبان آزادی پنج هزار زندانی این گروه در ازای یکهزار زندانی دولت افغانستان را بهعنوان پیششرطی برای این مذاکرات تعیین کرده است.
محمد اشرف غنی سه روز پیش (20 حوت) فرمان آزادی این پنج هزار زندانی طالبان را امضا کرد. بر اساس فرمان آقای غنی، این تعداد زندانی در چند مرحله از زندانهای کشور آزاد میشوند که نخستین مرحلهی آن قرار است از فردا آغاز شود.
گروه طالبان اما به فرمان مشروط محمد اشرف غنی در مورد رهایی پنج هزار زندانی این گروه، مخالفت کرده، گفته بود که با آزادی مشروط زندانیان طالبان توافق نمیکند.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به خبرگزاری رویترز افزوده بود تا زمانی که این زندانیان بصورت همزمان آزاد نشوند، مذاکرات میان افغانها نیز آغاز نمیشود.
این گروه پیش از این آغاز گفتوگوهای میان افغانها را به رهایی پنج هزار زندانیاش در بدل رهایی یک هزار زندانی دولت افغانستان مشروط کردهاند. براساس موافقتنامهی صلح آمریکا و طالبان قرار بود این مذاکرات پنج روز پیش (20 حوت) آغاز شود که تا کنون آغاز نشده است.