به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، این کشاورزان می گوید که قرار است تا شش ماه دیگر حاصلات تریاک ها را جمعآوری کنند.
این کشاورزان می افزایند که تریک نسبت به دیگر محصولات زراعتی بازار خوبی دارد و خریداران تریاک را با بهای خوبی می خرند؛ از همین رو تصمیم گرفتند که امسال در زمان های شان کوکنار بکارند.
عسی محمد، یکی از این کشاورزان گفت: "برای ما دیگر کشتها پول کافی نمیآورد. هرچند کوکنار هم فایده زیاد ندارد، اما ما کشت این مواد را بلد شدهایم".
حضرت حمد، کشاورز دیگر نیز افزود: "ما شش ماه بر کشتزارها زحمت میکشیم و پس از آن پانزده روز شیرۀ آن را گردآوری میکنیم".
این کشاورزان می افزایند محصولات شان در بخش های زیر اداره طالبان به فروش می رسانند.
حیات خان، کشاورز در هلمند بیان داشت: "وقتی شیرۀ تریاک را گردآوری کردیم، آن را میفروشیم؛ یا خریداران اینجا میآیند و یا در ساحات طالبان میبریم؛ آنجا جاهای مخصوص و بازارهای مخصوص است و در آنجا میفروشیم".
کودکان در کنار خانواده های شان سرگرم کشت کوکنار در هلمند استند، نور احمد، یکی از این کودکان گفت: "صبح وقت از خانه میبرایم و اینجا میآیم همراه با پدر خود کوکنار میکاریم تا پس از چاشت. مکتب نمیرویم؛ اول، مکتبی نیست و دوم اینکه اگر مکتب برویم نمیتوانیم کار کنیم".
در همین یاسین خان، والی هلمند می پذیرد که برخی از کشاورزان هلمندی کشت کوکنار را آغاز کرده اند: در جاهایی که طالبان استند، در آنجاها کشاورزان مجبور میشوند که کوکنار کشت کنند؛ در آنجا عشر گردآوری میشود، قاچاق میشود و پول جنگ گرفته میشود.
والی هلمند می گوید که مانند سال های پیش برای نابودسازی بوته های کوکنار بودجه در نظر گرفته نشده است و نیروهای دولتی می کوشند تا پیکار نابودی بوته های کوکنار را آغاز کنند.