به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، بربنیاد این گزارش سیگار، از نزدیک به هشت میلیارد دالر کمک امریکا، نزدیک به دومیلیارد آن برای سال مالی ۲۰۱۹ اختصاص داده شدهاند که نسبت به بررسی سه ماه پیش سیگر، نزدیک به هشتاد میلیون دالر کاهش را نشان میدهد.
این گزارش نشان میدهد، پولیکه از سوی امریکا به نیروهای هوایی افغانستان اختصاص داده شدهاند نزدیک به ۲۹۶میلیون دالر بیشتر از پولی بودهاست که به نیروهای زمینی داده شدهاند.
این گزارش میافزاید که ۵۱ درصد این پول برای شرکتهای قراردادی ترمیمکار، تدارکات پرژهها و تأمینات نیروهای هوایی بودهاند، بیش از ۵۳۱ میلیون دالر هزینۀ تجهیزات و ترانسپورت تخصیص داده شدهاند.
سیگار، میگوید که نیروهای هوایی افغانستان، هماکنون ۱۸۳هواپیما دارند که ۱۵۸آن فعال استند.
نیروهای هوایی افغانستان، در سه ماۀ اخیر، دوازده هواپیمای «ای – ۲۹»، «یو اچ -۶۰» و «ام دی – ۵۳۰» دریافت کردهاند.
قرار است ایالات متحده پیش از پایان سال ۲۰۱۹میلادی، ده هواپیمایی دیگر را نیز به نیروهای هوایی افغانستان تحویل دهد.
با این همه، مقامهای پیشین نیروهای هوایی افغانستان، کمکهای ایالات متحدۀ امریکا را به نیروهای هوایی کشور ناچیز میدانند و میگویند که امریکا در این بخش کار بنیادینی انجام ندادهاست.
عتیقالله امرخیل، فرمانده پیشین نیروهای هوایی افغانستان در این باره گفت:- "نه طیارههای هجومی داریم، نه طیارههای شکاری داریم که برای دفاع از کشور باشد، نه طیارههای ترانسپورتی داریم، نه هلیکوپترهای محاربوی داریم و نه طیارههای کشف داریم. اگر امریکا میگوید که کمک کردهاست، کمکش بسیار ناچیز بودهاست و قابل یادآوری هم نیست".
محمد هاشم الکوزی، رییس کمیسیون دفاعی مجلس سنا نیز اظهار داشت:- "طیارههایی که کهنه استند و از کار ماندهاند، به افغانستان داده میشود؛ شما ببینید که اخیرأ چند دانه هلیکوپتر سقوط کردهاند.... نیروهای هوایی ما بسیار کم زور استند و عامل آن، امریکاییها استند".
در گزارش سیگار آمدهاست که نیروهای هوایی افغانستان پروازهای شان را افزایش دادهاند، اما آمادگیهای شان به علت محدود شدن مشوره دهی مشاروان خارجی کاهش یافتهاست.
سیگار گفتهاست، که پروازهای نیروهای هوایی افغانستان، نسبت به زمان گزارش پیشین این نهاد، ۱۹درصد افزایش داشتهاست و ماهانه بهگونۀ میانگین سه هزار و ۹۱۲ساعت پرواز داشتهاند.