به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، به گـفتۀ این مسؤولان، این کارخانهها در بخش تولید مواد خوراکه و ساختمان فعالیت دارند که بیش از 50 میلیون دالر روی آنها سرمایهگذاری شدهاست.
حمدالله خادم، رئیس اتاق صنایع و معادن هرات در این باره گفت: «بخشهایی که ما در آن انکشاف پیدا کردیم، میتوانیم بگویم که در حد خودکفایی رسیدهایم، اکثرأ فابریکههایی استند که در بخش تولید مواد غذایی فعالیت دارند».
شماری از صاحبان صنایع در ولایت هرات، میگویند که علاقمندی به سرمایهگذاریها در بخشهای گوناگون هنوزهم وجود دارد، اما آنان از نبود امتیازهای ویژه برای سرمایهگذاران تازه کار، شکایت دارند.
این صاحبان صنایع، کمبود برق، فساد در گمرکها و ناامنیها را در کشور از بزرگترین چالشها فراراه کارشان میدانند.
محمدشاه سخی زاده، صنعتگر در هرات بیان داشت: «در سال 98 درحدود سه میلیون دالر در بخش نوشابههای غیرالکولی سرمایهگذاری شده. متأسفانه، در قسمت برق، داد همه سرمایهگذاریها بلند شده. در قمست گمرک، فساد وجود دارد. اینها سد راه شده به ما».
مسؤولان اتاق صنایع و معادن هرات میگویند اگر برق مورد نیاز کارخانهداران به دسترس آنان قرارگیرد، احتمال دارد که بیش از بیست کارخانۀ تولیدی دیگر نیز بهزودی در پارکهای صنعتی هرات آغاز بکار کنند.
هماکنون 300 کارخانۀ تولیدی در شهرک صنعتی هرات فعالیت دارند که بیشتر به تولیدات موادغذایی، ساختمانی، لبنیات و سنگ مرمر میپردازند.