به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، ستار هاشمی که در نشست همدلی و همافزایی توسعه فناوری ICT در افغانستان در جمع مدیران شرکتهای فعال در بازار ICT این کشور سخن میگفت، با اشاره به وجود شرایط سخت اقتصادی در کشور گفت: با وجود این شرایط اقتصادی، در بخش ICT شاهد رشد 6.4 درصدی بودیم که نشان میدهد توانمندی و امکان رقابت در کسبوکارهای این حوزه را در دنیا داریم و باید از این فرصت استفاده بهینه کنیم.
وی با بیان اینکه قیمت مناسب، یک مزیت رقابتی برای حضور ایران در بازار افغانستان محسوب میشود، امکان ویژه سازی محصولات را یکی دیگر از مزیتهای حضور شرکتهای ایرانی در افغانستان بیان کرد و افزود: نزدیکی دینی، فرهنگی و زبانی از مهمترین مزیتها برای شرکتهای ایرانی حاضر در افغانستان است.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات با بیان اینکه ما به عنوان وزارت ارتباطات برای تسهیل حضور شرکتهای ایرانی در کشورهای مختلف میتوانیم به عنوان پلی بین دولتها عمل کنیم، به برگزاری موفق نمایشگاه ICT افغانستان و حضور شرکتهای ایرانی اشاره کرد و از شرکتهای حاضر در بازار افغانستان خواست که بستر را برای حضور دیگر شرکتهای ایرانی در این کشور فراهم کنند.
در این نشست نصرالله جهانگرد - مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی - نیز با اشاره به آغاز فعالیت شرکتهای ICT ایرانی در افغانستان گفت: مزیت تکنالوژی ایران برای افغانستان در سه ویژگی خلاصه میشود. افغانستان میتواند تکنالوژی مورد نیاز خود را با کیفیت برتر، قیمت ارزانتر و خیلی آسانتر از طریق ایران به دست آورد و برای ایرانیان نیز کار در افغانستان ارزانتر است. ما به آسانی میتوانیم دانش تکنالوژی خود را به افغانستان منتقل کنیم و باعث ارتقای سطح دانش تکنالوژی در این کشور شویم.
همچنین در این نشست عبدالغفور لیوال - سفیر افغانستان در ایران - نیز با بیان اینکه افغانستان بر اساس برنامهای تدوین شده در حال نوسازی زیرساختها و ترویج ICT در این کشور است، گفت: نسل جدید در افغانستان با تکنالوژی زندگی میکند و با توجه به اینکه 60 تا 65 درصد جمعیت افغانستان را جوانان تشکیل میدهند، این یک فرصت برای سرمایهگذاری در این حوزه است.
وی با بیان اینکه دیجیتالی کردن تمام امور در افغانستان از اولویتهای این کشور است، افزود: برای این کار تا بتوانیم نیاز به سرمایهگذاری داریم و برای سرمایهگذاران ایرانی نیز اولویت قائل هستیم.