به گزارش اسپوتنیک، در ماه اپریل سال جاری، آتش سوزی در پاریس نوتردام رخ داد و خبرنگار اسپوتنیک فرانسه از محل حادثه عکس برداری کرد که نشان می داد یک کلیسای جامع شعله ور شده است و از مقابل آن دو جوان با ظاهر شرقی با لب پرخنده از زیر طناب امنیتی پلیس می گذرند.
سردبیران اسپوتنیک فرانسه در مورد این عکس هیچ تبصره ویا نظری ارایه نکرده بودند.
سپس این تصویر در اینترنت پخش شد و کاربران شبکه های اجتماعی از آن به عنوان شواهدی استفاده کردند که ظاهراً مسلمانان در پی حادثه آتشسوزی، جشن گرفتن بودند.
در همین حال، برخی از رسانه های غربی Sputnik را به تلاش برای تأثیرگذاری بر نگرش جامعه اروپایی، نسبت به مسلمانان متهم کردند.
بنابراین، در تاریخ 19اپریل، Guardian این عکس را در مجموعه Fake or for Real خود در اینستاگرام خود منتشر کرد. این روزنامه با استناد به نظر کارشناسان امریکایی که ادعا می کردند این عکس ویرایش شده است ، این تصویر را در رده اخبار جعلی قرار دادند.
به نوبه خود، اسپوتنیک با ارسال منبع خود با تمام فراداده، شواهدی مبنی بر واقعی بودن این عکس را ارائه داد.
با این حال، گاردین تنها پس از چهار ماه اشتباه خود را پذیرفت.
گاردین نوشت: "دقت برای ما بسیارمهم است ، بنابراین اگر شما از طرفداران پروژهFake or for real ما هستید، موارد زیر را بخوانید: در شماره 19 اپریل، ما گفته بودیم که عکس گرفته شده هنگام آتش سوزی در نوتردام، ویرایش شده است.
شخص عکاس و دارنده حق چاپ کپی رایت با ما تماس گرفت و حالا ما تأیید می کنیم که عکس ویرایش نشده بود.
ما از این که واقعت را در مورد عکس، جعل تعریف کرده بودیم، عذرخواهی می کنیم".
لازم به تذکر است که کلیسای جامع نوتردام یکی از پربازدیدترین بناهای تاریخی در فرانسه و اروپا بهشمار میرود.
کلیسای نوتردام اسطوره ای از آیین و مناسک مذهبی برای مسیحیان سراسر جهان بوده و نماد وسیعی از کاتولیک است که یادآور قرون وسطی و مقابله با پروتستان ها بود.