او چند سال پیش به کابل رفت و در یکی از مکتب های پایتخت مصروف فراگیری تعلیمات ابتدائی شد و دیری نگذشت که او دست به اختراع آله به اسم جمر های افغانی یا خنثی کنند انواع ماین های ریموت کنترول و کنار جاده ی زد و توانست چندین دستگاه مختلف از این جمر ها را اختراع کرد.
او با فروش چند پایه از این دستگاه ها مرکز اختراعات و اکتشافات افغانستان را ایجاد کرد و فعالیت های بیشتر را روی دست گرفت تا به جهان نشان دهد که او میتواند از کشتار آدم های زیاد در سراسر جهان جلو گیری کند و این عمل او از طریق رسانه های زیاد در سراسر جهان نشر شد که باعث شهرت این مخترع نو جوان شده بود.
چندی بعد او به یک سفر رسمی از سوی حکومت به کشور هندوستان فرستاده شد و لقب بهترین مخترع آسیایی میانه را به خود اختصاص داد ، پس از یک آموزش میان دوره یی دوباره به کشور بازگشت و لقب افتخار کوچکترین پولیس کشور را از سوی رئیس عمومی امن و نظم عامه به دست آورد. ناگفته نباید گذاشت در فرجام او به سرودن اشعار نیز روی آورده بود.
اکنون حکومت او را به دلیل دست داشتن در پرونده یک قتل در ساحه پغمان، کابل با ۶ تن دیگر روانه زندان کرده است و در زندان پلچرخی در حالت ناگواری به سر میبرد.
نزدیکان او می گویند، که حکومت خلیل افغان را به بیش از ۱۵ سال زندان محکوم کرده و هیچ ثبوت و شواهد کافی برای اثبات این قضیه به خانواده اش نمی سپارد.
یادآوری می کنیم، که مخترع خلیل الرحمن افغان فرزند اسدالله باشنده ولسوالی دشت قلعه ولایت تخار میباشد.