در جهان پاکستان سه برابر سوریه عامل تهدید تروریستی است

© Flickr / Shahzeb Younasدر جهان پاکستان سه برابر سوریه عامل تهدید تروریستی است
در جهان پاکستان سه برابر سوریه عامل تهدید تروریستی است - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
بر بنیاد یک گزارش تحقیقی تازه، پاکستان سه مرتبه بیشتر نسبت به سوریه سبب تهدید تروریستی در جهان می شود.

گم شدن چمدان زاخیلوال در میدان هوایی پاکستان - اسپوتنیک افغانستان
گم شدن چمدان زاخیلوال در میدان هوایی پاکستان
به گزارش اسپوتنیک به نقل از آوا، یک روزنامه هندی نگاشته است، که این گزارش هشتاد صفحه یی که بمنظور بررسی چالش های دهه پیشرو آماده شده است، کمک خواهد کرد که پالیسی سازان و طراحان سیاسی تحلیل بهتر از آینده داشته باشند.

این گزارش بنام «تهدید ها بر انسانیت — بیانگر تهدیدهای ترویستی  جهانی» از سوی دانشگاه اکسفورد و گروه راهبردی آینده نگر تهیه شده است.
بربنیاد این گزارش، پاکستان هنوز هم به عنوان حامی و مرکز پرورش ترویست در جهال باقی مانده و نسبت به سوریه، مسئولیت سه برابر حمله های تروریستی جهانی بر انسانیت را دارد.
بر بنیاد این گزارش، قسمی که طالبان و لشکر طیبه بیشتر تهدید را بر امنیت جهانی در آینده متوجه خواهند کرد، پاکستان در رده اول فهرست کشورهای قرار می گیرد که بلند ترین شمار مرکزها و پناه گاهای تروریستی در آن موجود می باشد.
در بخشی از این گزارش آمده است: اگر ما به خطرناکترین گروه های تروریست بپردازیم، بر بنیاد ارقام و حقایق، به این نتیجه خواهیم رسید که پاکستان میزبان و حامی بیشتر این گروه ها است، همچنان گروه های قابل توجه در افغانستان وجود دارند که با حمایت پاکستان فعالیت دارند.
در این گزارش افزوده شده است: افزایش و رشد تمام انواع ترویستی، سوی استفاده سلاح های کشتار جمعی و تهدید های اقتصادی همه می تواند روند رشد و حتی زندگی بشر را از حال تا سال ۲۰۳۰ میلادی آسیب برساند که این همه مرتبط است با تروریستی.
این گروه راهبردی آینده نگر، حدود دوصد گروه را بررسی کرده که این گروه ها در فعالیت های تروریستی، در نیم‌دهه یی نخست قرن بیست و یکم انجام داده اند، در این مدت، این گروه ها از تفسیر تفکر جهادی خودشان انگیزه می گرفتند که شامل تنها یک چهارم این دوصد گروه در جهان می شود.
این رسانه هندی نگاشته است، که در میان این گروه ها، در پنج سال اخیر، گروه داعش "داعش در عراق و سایر نقاط داغ ترین موضوع در رسانه ها بوده است، اما با تضعیف این گروه در برخی موارد، گروه القاعده جایگاه اش را حفظ کرده و ارتجاعی ترین گروه باقی مانده است، القاعده تا سال ۲۰۱۱ میلادی توسط بن لادن اما سپس توسط حمزه بن اسامه لادن که مشهور به "ولیعهد تروریستی" است، رهبری می شده است".
این گزارش، فکتور قابل توجه که در آینده‌ی گروه‌های جهادی نقش دارد را حمایتی خوانده که از سوی کشورها، نهادهای استخباراتی و شبکه های جنایت‌کار دریافت می کنند.
تهیه کنندگان این گزارش همچنان نگاشته اند:- "خاستگاه القاعده پاکستان بود و سپس پاکستان افغانستان را متاثر کرد اسامه بن لادن پناه گاه بزرگی در نزدیکی پایگاه نظامی پاکستان در ابت آباد داشت این مخفیگاه بسیار بزرگتر از خانه های نظامیان پاکستانی در اطراف آن بود، باشندگان این مخفیگاه اشیای قیمتی از دکان های محل خریداری می کردند که سایر مردم در این محل توان خرید آن را نداشت موجودیت چنین خانواده مهم در یک منزل، خود موضوع عادی نبوده بل موضوع انگشت نما بود".
این گزارش جزییات در مورد ارتباط گروه های تروریست در پاکستان، افغانستان، لیبیا، سوریه، یمن و سایر کشورهای که باهم مرتبط اند، را نیز آشکار کرده است.
در پاکستان، گروه های تروریست در خیبر پختون‌خواه، کشمیر زیر اداره پاکستان، کویته، قلات بلوچستان، پنجاب و سند جابجا اند که از سازمان های اجرایی قانون لذت برده به طرح و تطبیق حمله های بزرگ شان می پردازند و برای فعالیت شان پول جمعه آوری می کنند.
در یک بخش متعجب کننده این گزارش آمده است: ثابت شده است که روند تفکر جهادی در یکصدو پنجاه سال ، بگونه انعطاف پذیر بوده که آغاز آن پاکستان امروزی و بخش های از افغانستان است. بسیاری از حرکت های تندرو سربلند کرده اند و سپس نابود شده اند اما گروه های جهادی در پاکستان و افغانستان از این حالت عبور کرده و حالا به شرق میانه و شمال و غرب افریقا گسترش می یابند.
این روزنامه در پیوند به این موضوع، از سخنان روز جمعه هلال الدین هلال معاون وزارت امور دفاع افغانستان در بیجنگ نقل کرده که بیش از پنجاه هزار نیروی جنگجو زیر اداره بیست و یک نهاد تروریست در افغانستان فعالیت دارند و از این میان هفتاد درصد آن پاکستانی اند.

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала