به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، آمارهای وزارت صحت عامه نشان میدهد که 52 هزار تن در یک سال اخیر در سراسر کشور به بیماریهای قلبی گرفتار شده اند و یک هزار و 39 تن آنان باشندهگان پایتخت استند.
بربنیاد این آمارها، 50 درصد از بیماران قلبی، پیش از رسیدن به شفاخانه جانهای شان را از دست میدهند. این وزارت، امکانات کم بهداشتی، و کمبود متخصصان برای درمان بیماریهای قلبی را از مشکلات اصلی درمان این بیماریها در کشور میگوید.
در همین حال، سازمان جهانی بهداشت در افغانستان نیز میگوید که بیمارهای قلبی در افغانستان افزایش را نشان میدهد.
سوپریا، نمایندۀ سازمان بهداشت صحت در افغانستان در این باره گفت: "در کشورهایی چون افغانستان، بیماریهای قلبی زیادتر دیده میشود؛ به همین سبب سازمان جهانی بهداشت تلاش دارد تا کمکهای فنی را در این زمینه برای افغانستان بیشتر فراهم سازد".
محمد امان کسی است که تازه سه روز پیش حملۀ قلبی را سپری کرده است؛ نبود امکانات برای درمانش در غزنی اورا به کابل کشانیده است. امان میگوید تا کنون 250هزار افغانی را برای درمان بیماریاش هزینه کرده است: "من هیچ کدام بیماری یی نداشتم، اما به یکبارگی بیماری قلب برایم پیدا شد. من برای درمان خود سه روز در شفاخانه غزنی بودم، اما به سبب نبود امکانات درمان بیمار یهای قلبی از غزنی به کابل آمدم".
هرچند، زمینۀ درمان بیماریهای قلبی در کشور در این اواخر تا اندازه یی فراهم شده است اما کمترین هزینۀ درمان یک بیماری قلبی در یکی از شفاخانههای پایتخت 150هزار افغانی است.
52,000 Patients In A Year; MoPH Says #Cardiac Disease On The Risehttps://t.co/DpYDDYt6Ol pic.twitter.com/ibn9uX7mxA
— TOLOnews (@TOLOnews) September 29, 2018
مسؤولان یکی از شفاخانههای خصوصی در کابل میگویند که پنجاه درصد بیمارانی که به این شفاخانه مراجعه میکنند، بیماران قلبی استند که شمار آنان در یک روز به بیش از پانزده تن میرسد.
با این حال شماری از پزشکان در انستیتوت امراض قلبی در کابل، میگویند که در یک روز بیش از 30 تن از بیماران قلبی را در این انستیتوت درمان میکنند.