این ملاقات پشت درهای بسته، با حضور رهبران «ایتلاف بزرگ ملی»، «شورای حراست و ثبات»، متنفذین قومی و علمای کرام برگزار شده بود و قرار شد هیأت مشترک سیاستمداران افغانستان تحت نظارت حامد کرزی غرض مذاکرات با طالبان تشکیل شود.
به گقته مصاحبان اسپوتنیک، طی مجلس در اقامتگاه رئیس جمهور پیشین رهبران سیاسی دو موضوع اساسی را تحت بحث و تحلیل قرار دادند. مسأله اول، انتخابات قریب الوقوع پارلمانی و ریاست جمهوری بود. اشتراک کنندهگان جلسه به این نتیجه رسیدند که مداخلۀ حکومت در این عرصه، رای دهی ملی را به یک پروسه تقلبی بدل خواهد کرد و منجر به بحران سیاسی شبیه پس از انتخابات ۲۰۱۴ در کشور خواهد شد.
موضوعی که اشتراک کننده گان مجلس به آن توجه بیشتر را ارائه نمودند، مسأله گفتگو ها با طالبان بود. همه موافق به آن شدند که مخالفین دولت با حکومت وحدت ملی به مذاکرات مستقیم قایل نخواهند گردید. بنا بر این حاضرین مجلس به اجماع رسیدند که رهبران سیاسی کشور باید ابتکار را به دست بگیرند و وارد صحنۀ پروسۀ صلح شوند. طبق معلومات به دست آمده، طی جلسه در خانه حامد کرزی پیشنهاد شد که باید هیأت مشترک احزاب و جریان های سیاسی افغانستان به هدف انجام گفتکو ها با طالبان تشکیل گردد. و احتمال زیاد میرود که نقش كليدى و رهبری كننده در انجام این مذاكرات را حامد کرزی ایفا کند.
آقای کرزی در این زمینه بر مشورت و جلب نظر تمام احزاب و بزرگان کشور تأکید کرد.
به گفتۀ منابع اسپوتنیک، خود رئيس جمهور پيشين رياست هيأت فوق الذكر را بر دوش خود نميگيرد، اما از پروسه گفتگوها "نظارت" خواهد كرد. قرار است که مشورتها و رایزنیها در این مورد ادامه یابد و قرار شده است نشست بعدی، شام امروز (چهارشنبه) دایر شود.