به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، محمدرضا بهرامی، سفیر ایران در کابل دراین باره میگوید: "ما میخواهیم که کارخانه فولاد در چابهار ایجاد کنیم ودر این کارخانه آهن از منابع داخلی ما پروسس و به خارج صادر خواهند شد".
آقای بهرامی افزود که بندر چابهار گذشته از اهمیت ترانزیتی و بازرگانی، در جذب سرمایهگذاریهای مشترک میان کشورها، سودمند خواهد بود.
پژوهش اهمیت بندر چابهار به کشورهای افغانستان، ایران و هند از سوی انیستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان انجام شدهاست.
عبدالقدیرمطفی، پژوهشگر انیستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان، میگوید: "افغانستان میتواند از راه این بندر در بسیاری از پروژههای بزرگ منطقهیی، سهیم شود".
در همینحال، رییس اجرائیه حکومت وحدت ملی میگوید که افغانستان سیاست حل چالشها و موانع فراراه بازرگانی و رُشد را رویدست گرفتهاست.
وی برعلاوه گفت که افغانستان بنا به همان سیاست رفع موانع که کاهش تعرفهها نمونه آن است، کار میکند.
ازسوییهم، من کریت ووهرا، سفیر هند در کابل میگوید که بندر چابهار نهتنها که در رونق روابط بازرگانی افغانستان با منطقه و ایران سودمند خواهند بود، بل در سالهای آینده بازرگانی هند را با کشورهای آسیای میانه از راه افغانستان به چند برابر افزایش خواهند داد. ازسویی دیگر، در این نشست شماریاز پژوهشگران بر ایجاد سهولتهای بیشتر ایران در منطقه آزاد چابهار، تأکید کردهاند.
سرمایه گذاری مشترک ایران با افغانستان در بندر چابهار
عضو شوید
ایران از افغانستان میخواهد که برای ایجاد کارخانۀ تولید فولاد در منطقۀ آزاد چابهار، بهگونۀ مشترک در این بندر سرمایهگذاری کند.