وی افزوده است:- "افغانستان اکنون عضویت سازمان تجارت جهانی را کسب کرده است، بنأ نیاز است که اکنون افغانستان خود را برای بکارگیری از فرصت های بازرگانی در سازمان تجارت جهانی، آماده سازد و برای این کار، ایجاد راهکارهای روشن بازرگانی مهم اند که اتحادیه اروپا افغانستان در این بخش کمک خواهد کرد".
در همین حال، آذرخش حافظی کارشناس امور اقتصادی با استقبال از این تصمیم اتحادیه اروپا گفته است، که باید حکومت در این بخش یک راهکار منظم داشته باشد.
وی در ادامه گفت:- "بسیاری از نهادهای خارجی تا کنون تلاش کرده اند که در بخش بهبود بازرگانی در افغانستان کار کنند، اما نیاز است که اکنون حکومت با داشتن یک راهکار روشن در بخش بازرگانی، کمک های جامعه جهانی را جذب کند".
از سویی هم، وزارت تجارت و صنایع در کنار تلاش های این وزارت برای بهبود تجارت در کشور، بر بهبود ترانزیت در منطقه تأکید دارد.
مسئولان این وزارت می گویند، که برای جلوگیری از قاچاق کالاها در مرزها و رُشد بازرگانی قانونی در کشور، حکومت تدابیری را روی دست دارد.
محمد یحیی اخلاقی، رئیس ترانزیت وزارت تجارت و صنایع بیان داشت:- "حکومت تلاش دارد که برای جلوگیری از قاچاق کالاها از مرزهای غیر رسمی، شمار گمرک ها را در مرز با کشورهای همسایه افزایش دهد و ما در کنار این تدابیر، برای بهبود بازرگانی کشور نیز برنامه هایی را با کشورهای همسایه داریم".
یادآوری می کنیم، که چند پیش اتحادیه اروپا گفته بود، که برای بهبود بازرگانی و افزایش سرمایه گذاری ها در افغانستان، نیاز است که حکومت سهولت های بیشتری را برای بخش خصوصی فراهم سازد. به باور این نهاد، در کنار فساد اداری در افغانستان نبود زیربناهای لازم ونا امنی ها از چالش های بزرگ در برابر تجارت در این کشور استند.