به گزارش اسپوتنیک، برای نخستین بار و به کوشش مریم کوهستانی هنرمندان افغانستانی از سراسر دنیا در «نیمروز» گرد هم آمده اند و هنر معاصر افغانستان را به نمایش گذاشته اند.
نخستین نمایشگاه سراسری هنرهای تجسمی افغانستان ویژه هنرمندان افغانستان روز جمعه 12 عقرب به همت مریم کوهستانی هنرمند ایرانی در فرهنگسرای نیاوران تهران افتتاح شد.
در افتتاحیه این نمایشگاه خانم دکتر مهنام معاون اجتماعی یونسکو در سخنانی گفت: یکی از وظایف یونسکو در ایران و جهان این است که از اینگونه برنامه های زیبا و تاثیرگذار در دنیای وحشت حمایت کند.
وی افزود: در دنیایی که همه جا تنها رنگ خشونت و جنگ می دهد ابزار هنر یکی از تاثیرگذارترین ابزار برای پیوندها و تعاملات بیشتر فرهنگی اقتصادی و سیاسی است. مهم ترین وظیفه سازمان جهانی یونسکو حمایت و همدلی و توانمند کردن اینگونه کارهاست و فرصت سازی برای هنرمندانی همچون خانم کوهستانی تا بتوانند اینگونه فضاها را بوجود بیاورند.
وی از برگزاری مراسم تقدیر و از برگزار کنندگان این نمایشگاه در یونسکو خبر داد و گفت: پس از این نمایشگاه برنامه ای برای تقدیر از زحمات برگزار کنندگان این نمایشگاه در یونسکو برگزار خواهد شد و زمان آن اطلاع رسانی می شود.
استاد رهنورد زریاب نویسنده مطرح افغانستانی که از کابل جهت حضور در این نمایشگاه به تهران آمده بود، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه ضمن اظهار خرسندی از برگزاری چنین نمایشگاهی اظهار داشت: امروز در تهران شاهد رویداد بزرگ هنری هستیم به این معنی که هنر آفرینان کشور ما از سراسر دنیا در اینجا آفریده هایشان را به نمایش گذاشته اند. من این آفریده ها را دیدم و شگفت زده شدم. برای اینکه اصالت و عمق این کارها و شیوه هایی که هنر آفرینان از آن استفاده کردند مرا به شگفتی وا داشت.
مجید مولا نوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد ایران نیز در سخنانی گفت: یکی از راهبرد های مهم جمهوری اسلامی ایران این بود که کشورهای همسایه را از لحاظ فرهنگی خوب می شناخت. اگر کشورهای همسایه را نشناسیم نمی توانیم از هنرهای خاورمیانه صحبت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: بی تردید یکی از مهم ترین پیکره های فرهنگی ایران زمین افغانستان است که دارای مشترکات فرهنگی بی شماری هست. ما ادبیات افغانستان و شعر افغانستان را بیشتر میشناسیم ولی متاسفانه با هنر معاصر افغانستان آشنایی نداشتیم.
علی بابا اورنگ یکی از هنرمندان حاضر در نمایشگاه ضمن تشکر از برگزار کنندگان این نمایشگاه طی سخنانی گفت: افغانستان و ایران روح واحدی بر دو پیکر هستند. با این وجود ما خیلی از آفرینش های همدیگر بی خبر بودیم ما برای شناخت واقعی و حقیقی یکدیگر به هم نیاز داریم.
براساس این گزارش در این نمایشگاه 140 اثر در شاخههای مختلف هنرهای تجسمی از جمله؛ نقاشی، نقاشی خط، مجسمه، عکس، و اینستالیشن از 52 هنرمند مطرح افغانستانی از کشورهای امریکا، استرالیا، افغانستان، ایران، سویدن، ناروی و هالند به نمایش در آمده است.
مریم کوهستانی درباره اهداف خود از برگزاری این نمایشگاه می گوید: نزدیککردن هنرمندان دو کشور با تاریخ و فرهنگ مشترک، شناساندن هنرهای تجسمی کمترشناختهشده افغانستان، زنده کردن هویت و نمایش توانمندی به نسلهای جوانتر افغانستان جزو اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه محسوب میشود.
خانم کوهستانی می گوید: تعداد هنرمندان و آثار این نمایشگاه، نیمروز را به یک پدیده و اتفاق هنری تبدیل خواهد کرد، چرا که از یک سو چنین نمایشگاهی از هنرهای تجسمی معاصر افغانستان در تمام جهان تا به امروز بی پیشینه بوده و نقطه عطفی در هنر معاصر افغانستان خواهد شد، و از سوی دیگر در ایران مشابه آن برای هنرمندان تجسمی کشور دیگری نظیر نداشته است، و فتح بابی است برای نمایشگاههای مشابه.
نمایشگاه سراسری هنرهای تجسمی افغانستان با عنوان «نیمروز» از روز جمعه 12 عقرب تا تاریخ 26 عقرب از ساعت 10 صبح الی 8 شب به وقت ایران ادامه خواهد داشت.