به گزارش اسپوتنیک، عبدالله خنجانی تأکید کرده که بگرام در منطقه تاجیکنشین قرار دارد و در صورتی که آمریکا قصد بازگشت به افغانستان را داشته باشد، باید از گروههای مقاومت ضدطالبان حمایت کند.
اما این پیشنهاد با واکنشهای گستردهای مواجه شده است. رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، در اعتراض به این اقدام گفته که هر گونه مذاکره بر سر پایگاه بگرام با منطق قومی باعث تضعیف وحدت ملی افغانستان میشود و تأکید کرده که هیچگاه نباید داراییهای ملی کشور برای کسب حمایت خارجی معامله شود.
پس از سقوط دولت افغانستان در 15 آگست 2021 و پایان جنگ افغانستان، موضوعات مربوط به این کشور به سرعت به حاشیه رفت؛ اما در سال 2025 ترامپ، دوباره بر ضرورت بازگشت به افغانستان و حضور در پایگاه هوایی بگرام تأکید کرده است.
بگرام، به عنوان بزرگ ترین پایگاه هوایی شمال افغانستان، موقعیت استراتژیکی دارد که ترامپ آن را به عنوان یک نقطه مهم برای نظارت بر منطقه سین کیانگ چین می بیند.
ترامپ ابتدا بر بازیابی تجهیزات نظامی که امریکا در افغانستان ترک کرده تأکید داشت؛ اما در مرحله بعدی، بر اهمیت نگه داشتن پایگاه بگرام بهعنوان یک مرکز نظارتی استراتژیک برای امریکا تأکید کرد.
او معتقد است که بگرام از نظر امنیتی و نظارتی اهمیت زیادی دارد و می تواند به ایالات متحده کمک کند تا بر فعالیت های چین در منطقه نظارت بیشتری داشته باشد.