کارشناس: افغانستان برای پیوستن به بریکس موضوعیت ندارد

طالبان آمادگی برای پیوستن به بریکس به عنوان عضو ناظر را اعلام کرده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت تجارت و صنعت گروه حاکم در افغانستان گفت که از کابل به برگزارکنندگان نشست سران کشورهای عضو بریکس در کازان روسیه به طور رسمی نامه فرستاده شده که افغانستان آماده است به عنوان عضو ناظر در بریکس حضور داشته باشد.
عزیزی در حاشیه نشست تجاری قزاقستان-افغانستان گفت: "احتمال دارد این بار یا بار بعدی ما شرکت کنیم (در نشست بریکس)".
وی افزود که افغانستان میخواهد "به عنوان ناظر اشتراک ورزد".
چندرسانه ای
کدام رهبران جهان در نشست بریکس در روسیه شرکت خواهند کرد؟ + داده نمایی
در مصاحبه با اسپوتنیک افغانستان، سردار محمد رحیمی، استاد دانشگاه و دکترای ژئوپولیتیک گفت بریکس چون بیشتر مربوط به کشورهای دارای اقتصاد ها نوظهور مثل چین، روسیه، هند، برازیل و افریقای جنوبی است و کشورهایی که تازه از سال ۲۰۲۴ افزود شده اند به شمول ایران، عربستان، ارجنتاین و بعضی از کشورهای دیگر، جایی برای افغانستان به عنوان عضو چه به عنوان ناظر و چه به عنوان مهمان وجود ندارد.
آقای رحیمی افزود: "بریکس یک سازمان منطقه ای نیست و سازمان بین المللی است که بیشتر روی مسایل تجارت کلان اقتصاد جهانی متمرکز است".
سردار محمد رحیمی
استاد دانشگاه و دکترای ژئوپولیتیک
به گفته این کارشناس مسایل بین المللی، افغانستان خیلی موضوعیت ندارد برای پیوستن به بریکس و او فکر نمیکند که موافقت شود به اشتراک افغانستان چه به حیث مهمان و چه به حیث عضو ناظر، چون ظرفیت آن برای افغانستان وجود ندارد.
آقای رحیمی افزود: "حتی اگر حکومت افغانستان مشکلات مشروعیت نمی داشت، زمینه دعوتش نبود و حالا با توجه افغانستان که دولت نامشروع است، به هیچ عنوان زمینه پیوستن افغانستان به عنوان عضو ناظر وجود ندارد".
پیش از این ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه برای افغانستان گفته بود روسیه در سطح بلند تصمیم گرفته است که حرکت اسلامی "طالبان" را از لست تروریستی این کشور حذف کند.
بحث و گفتگو