دانشمندان در پی یک تحقیق محاسبه و ثابت کرده اند که از هر دو کودک متولد شده در سال 2020 یکی از آنها می توانند تا 100 سال عمر کنند. پزشکی و فناوری مدرن به افراد کمک می کند تا طولانی و فعال زندگی کند، اما خود شخص باید درک کند که هیچ کس سلامتی وی را برای او حفظ نمی کند: هیچ کس سیگار را به جای او ترک نمی کند، هیچ فردی عوض وی ورزش نمی کند و درست غذا نمی خورد و بالاخره عوض او به دکتر مراجعه نمی کند یا دارو را سر وقت نمیخورد.
اولگا تکاچوا، متخصص ارشد بخش سالمندان وزارت بهداشت روسیه میگوید: در طول 100 سال گذشته، طول عمر انسانها تقریبا 30 سال افزایش یافته است. اما ما نباید هدف خود را افزایش امید به زندگی قرار دهیم. ما باید برای افزایش طول عمر فعال و سالم بدون بیماری های مرتبط با سن تلاش کنیم. تغییراتی که در طول قرون گذشته رخ داده است منجر به افزایش امید به زندگی شده است، که این تنها تأثیر توسعه علم و پزشکی نیست. مردم برای زندگی و کار راحت تر شده اند، حمل و نقل و ارتباطات جدید ظاهر شده اند و تغذیه به طور قابل توجهی بهبود یافته است. در دسترس بودن مراقبت های پزشکی نیزافزایش یافته است.
طبق یک گروه دیگر از نظریه ها، فرض بر این است که پیری نتیجه انباشت اشتباهات است. در طول زندگی در هر سلولی از بدن در جریان سنتز پروتئین، هنگام تشکیل DNA و غیره، بدن آنها را تشخیص می دهد.
تکاچوا میگوید: "زمانی که تخلفات بیش از اندازه به میان میآیند، سیستمهای بدن نمیتوانند با آن ها کنار بیایند و خطاها انباشته میشوند، در نتیجه بیماریهای مرتبط با سن ایجاد میشوند و روند پیری رخ میدهد."
وی میگوید،این تئوری ها به موازات یکدیگر پیش می روند و من معتقدم که از یک سو، روند پیری در بدن برنامه ریزی شده است، اما از سوی دیگر، اگر خطاها در بدن انباشته شوند. متخصص توضیح داد که امروزه 12 مکانیسم پیری کشف و اثبات شده است.