محکوم شدن یک استاد دانشگاه به یک سال زندان از سوی دادگاه نظامی گروه طالبان

منابع محلی می‌گویند که یک استاد دانشگاه از سوی دادگاه نظامی طالبان در کابل به یک سال زندان محکوم شده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از هشت صبح، منابع روز پنج‌شنبه، ۱۰ حوت تایید می‌کنند، که گروه طالبان در ماه جدی سال روان محمدعاطف داعی، استاد دانشگاه را به "حبس تعزیری" محکوم کرده است.
دادگاه نظامی گروه طالبان به دلیل پرداخت بل برق و زندگی کردن خانواده محمدعاطف در خانه ظاهر اغبر، سفیر افغانستان در تاجیکستان، این استاد دانشگاه را محکوم به یک سال زندان کرده است.
با این حال، منابع ادعا می‌کنند، طالبان برای این‌که محمدعاطف از فعالان رسانه‌های اجتماعی و آموزش دختران بود و در برخی موارد اقدام‌های زن‌ستیزانه این گروه را نقد می‌کرد، او را به زندان محکوم کرده‌اند.
سید باقر محسنی، استاد دانشگاه از بند طالبان آزاد شد
به گفته منابع، طالبان عاطف را از داشتن وکیل مدافع محروم کرده‌اند و خانواده‌اش هم طی دو هفته فقط یک بار برای ده دقیقه از "پشت پنجره" اجازه دیدار با او را در زندان پلچرخی دارند.
گفتنی است که طالبان محمدعاطف داعی را در ۲۸ عقرب سال روان به بهانه‌ای به "ریاست ۰۲ استخبارات" این گروه خواسته بودند و سپس بازداشت کردند.
طالبان فیض الله جلال استاد دانشگاه کابل را دستگیر کردند
محمدعاطف داعی در دانشگاه‌های خصوصی شهر کابل تدریس می‌کرد، اما اخیراً به پیشنهاد اتحادیه تاجران و سرمایه‌گذاران کشور به‌عنوان مشاور در وزارت صنعت و تجارت طالبان معرفی شده بود.
او از باشندگان اصلی منطقه پیاوشت، ولسوالی رخه ولایت پنجشیر است.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است.
گروه طالبان در چندین نشست استادان پیشین دانشگاه های کابل را کافر خطاب و تاکنون چند تن از استادان دانشگاه ها را به بهانه های گوناگون زندانی و شکنجه کرده اند.
با چیرگی گروه طالبان بر افغانستان گروه های دیگر تروریستی هم در افغانستان فعال شده و افغانستان به کشور صدور تروریسم در منطقه تبدیل شده است و هم اکنون بیش از بیست میلیون نفر با گرسنگی در این کشور دست و پنجه نرم می کنند و روزانه صدها نفر از بیکاری این کشور را ترک می کنند.
اگرچه گروه طالبان پس از فرمان رهبرشان ادعا می کنند، که کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش پیدا کرده است، اما مقام های کشورهای ایران و تاجیکستان این ادعای گروه طالبان رد کرده و می گویند که تولید موادمخدر در افغانستان کاهش پیدا نکرده است.
در همین حال کارشناسان می گویند، که گروه طالبان پیوند تنگاتنگ با القاعده دارد و به این گروه در دوره نخست و اکنون در افغانستان پناه داده است.اکنون اگرچه در افغانستان همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.
بحث و گفتگو