بنت: دستگیری بانوان به‌دلیل "بدحجابی" بیانگر محدودیت بیشتر بر آزادی آنان است

گزارش‌ها درباره دستگیری چندین دختر در کابل و غزنی به اتهام آنچه از سوی گروه طالبان "بدحجابی" خوانده می‌شود، واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از اطلاعات روزف ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل در امور افغانستان گفته است، که دستگیری زنان به‌دلیل "بدحجابی" در کابل بیانگر محدودیت‌های بیشتر گروه طالبان بر آزادی زنان و تضعیف حقوق آنان است.
او امروز (جمعه، ۱۵ جدی) در ایکس نوشته است، که باید همه‌ی زنان بازداشت‌شده رها شوند.
این در حالی است، که منابع می‌گویند: گروه طالبان در روزهای پسین دها دختر جوان را از منطقه‌ی دشت برچی در غرب کابل "به بهانه‌ی عدم رعایت حجاب" دستگیر کرده‌اند.
ریچارد بنت خواستار رفع ممنوعیت کار زنان افغانستان شد
چندین منبع در این منطقه به روزنامه اطلاعات روز تأیید کرده‌اند، که روند تازه‌ی دستگیری دختران جوان روز دوشنبه (۱۱ جدی) آغاز شده است.
در همین پیوند، در یک پیام صوتی که روزنامه اطلاعات روز به آن دست یافته است، یک عضو گروه طالبان می‌گوید، که امر به معروف و نهی از منکر این گروه امر کرده است که "هرکس که حجاب نداشت، مستقیم در موتر بیندازید و در حوزه دو روز – سه روز بندی‌ باشد".
عبدالغفار فاروق، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در گفت‌وگو با رسانه‌های خارجی بازداشت زنان به دلیل آنچه "بدحجابی" خوانده، تأیید کرده است.
گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل امروز جمعه در ایکس نوشته است: "دستگیری پسین زنان در کابل افغانستان به‌دلیل "بدحجابی" که از سوی گروه طالبان تأیید شده است، متأسفانه بیانگر محدودیت‌های بیشتر بر آزادی بیان زنان و تضعیف دیگر حقوق [آنان] است".
گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان بارها اقدام به بازداشت دختران و زنان از خیابان‌ها کرده‌اند، اما این اولین‌بار است که دختران جوان از یک منطقه‌ی خاص به‌صورت دسته‌جمعی بازداشت می‌شوند.
این گروه در بیش از دو سال گذشته محدودیت‌های گسترده بر حضور زنان در جامعه وضع و رعایت پوشش مورد نظر خود را "اجباری" اعلام کرده‌اند.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است. با چیرگی گروه طالبان بر افغانستان گروه های دیگر تروریستی هم در افغانستان فعال شده و افغانستان به کشور صدور تروریسم در منطقه تبدیل شده است و هم اکنون بیش از بیست میلیون نفر با گرسنگی در این کشور دست و پنجه نرم می کنند.
در همین حال کارشناسان می گویند، که گروه طالبان پیوند تنگاتنگ با القاعده دارد و به این گروه در دوره نخست و اکنون در افغانستان پناه داده است.
اکنون اگرچه در افغانستان همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.
بحث و گفتگو