به گزارش اسپوتنیک به نقل از آمو، این آسیبدیدگان از پاسخگونبودن طالبان در بارهی این کمکها انتقاد میکنند و میگویند که چگونگی توزیع این کمکها، برای آنان ناروشن است. به تازگی، طالبان از بهدستآوردن ۳۶۰ تُن مواد کمکشده به آسیبدیدگان زمینلرزهی هرات از سوی چین خبردادهاند.
عبدالغفور، در گوشهی از بازار ولسوالی کرخ هرات، ۷ دکان کوچکی دارد و میکوشد تا از این راه نانی برای خانوادهاش مهیا بسازد. او میگوید که در زمینلرزهی پسین، قسمتی از خانهاش ویران شده است و توان بازسازی آن را نیز ندارد. او چگونگی توزیع کمکها را به آسیبدیدگان، پرسشبرانگیز میداند.
عبدالغفور میگوید: "از چین خیلی خوشحالیم که به این زلزلهزدگان کمک کرده. چهل روز میشود اکثریت خانههای ما چپه شده و ترک برداشته. ما نمیفهمیم که دولت این کمکها را به چهکسانی توزیع کردهاست".
تنها عبدالغفور نه؛ بلکه دیگر آسیبدیدگان زمینلرزهی هرات نیز از چگونگی توزیع این کمکها انتقاد دارند.
ناصر آسیبدیدهی زمینلرزه میگوید: "تا حال هیچ کمکی به ما نرسیده. از موسسات و از حکومت خواهشمندیم که به ما کمک برساند؛ چون خانههای ما ویران شده. اگر به زمستان قطرهی هم باران ببارد، خانههای ما خراب میشود".
عبدالطاهر، آسیبدیدهی زمینلرزهی دیگر میگوید: "درخواست ما از موسسات خیریه همین است که به مسلمانان کمک کنند. زمستان به جلو است و مسلمانان با مشکلات زیاد زندگی میکنند. مردم داخل زمینها هستند. شب که میشود کودکهایشان تا صبح گریه میکنند".
این در حالی است که به تازگی مسوولان طالبان در هرات، از دریافت ۴۱ کانتینر مواد کمکشده از سوی چین، خبر دادهاند؛ کمکهایی که مشمول کمپلهای زمستانی، خیمه و بستههای مواد اولیه است.
کفایتالله حقانی، مستوفی طالبان در هرات میگوید: "به نمایندگی از وزارت مالیه، ما این کمکها را تسلیم گرفتیم. انشاالله به ریاستهای ضد حوادث طبیعی و شورای علما میسپاریم".
محمد موسی اشعری، رییس ریاست مبارزه با حوادث طبیعی هرات میگوید: "از کشور چین ۴۱ کانتینر مواد رسیده است و این کمکها را به نمایندهی وزارت مالیه، به مستوفی تحویل میدهیم".
۴۳ روز از زمینلرزههای ویرانگر هرات میگذرد و تا اکنون، میلیونها دالر و صدها تُن موادخوراکی و پوشاکی، برای این آسیبدیدگان کمک شدهاست؛ اما انتقاد این آسیبدیدگان، این است که چگونگی توزیع این کمکها روشن نیست و آنان، همزمان با سردی هوا، به کمکهای بسنده دست نیافتهاند.