وزارت خارجه روسیه: بیانیه وزیر اسرائیل وجود جنگ افزارهای هسته ای اسرائیل را تایید می کند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: بیانیه وزیر اسرائیل وجود جنگ افزارهای هسته ای اسرائیل را تایید می کند و آیا این تهدید به نسل کشی نیست؟
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: بیانیه وزیر اسرائیل تأیید می کند که اسرائیل دارای جنگ افزارهای هسته ای است که ایجاد منطقه عاری از این جنگ افزار ها در خاورمیانه را ضروری می کند.
یک وزیر اسرائیل از احتمال یورش هسته ای به نوار غزه خبر داد
پیش از این، آمیچای الیاهو، وزیر امور اورشلیم و میراث اورشلیم، پرتاب بمب هسته ای بر غزه را "یکی از احتمالات" برای توسعه درگیری خواند.
زاخارووا در پیامی که در ویب سایت این وزارتخانه منتشر شده است، گفت: "ما این سخنان را تحریک آمیز، مطلقاً غیرقابل قبول و به دلایل زیر قابل توجه می دانیم. یکم، چنین اظهاراتی به این معنی است که کل جمعیت غیرنظامی نوار غزه با جنگ افزارهای هسته ای تهدید می شود. آیا این تهدید به نسل کشی است؟".
به گفته وی، هیچ توجیهی برای این اظهارات وجود ندارد و نمی تواند باشد.
زاخارووا افزود: "دوم، با توجه به سیاست تاریخی عدم اطمینان اسرائیل درباره ای در اختیار داشتن جنگ افزارهای هسته‌ای، این اظهارات نه تنها به وضوح تأیید می‌کند که این کشور دارای چنین جنگ افزارهایی است، بلکه نشان دهنده تمایل به بررسی جدی امکان بکارگیری از آن در سناریوهای کاملاً ناکافی است".
به گفته وی، موضوع ایجاد منطقه ای عاری از جنگ افزار های کشتار جمعی و وسایل حمل آن در خاورمیانه به طور فزاینده ای موضوعیت و فوریت پیدا می کند.
او گفت، که پیشرفت در این زمینه "به طور سیستماتیک از سوی اسرائیل "با پشتبانی فعال و همدستی ایالات متحده" "اژدها" می شود.
یادآوری می کنیم، که اسرائیل در 7 اکتوبر مورد یورش موشکی بی‌پیشینه ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگجویان این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سوی نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 گروگان را نیز گرفتند.
در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.4 هزار نفر از جمله 300 پرسنل نظامی کشته و بیش از 5 هزار نفر زخمی شدند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را در برابر حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.
شمار کشته شدگان یورش های رژیم صهیونیستی به نوار غزه از مرز 10.8 هزار نفر گذشت و بیش از 26 هزار نفر زخمی شدند. سفارت روسیه گزارش داد که در جریان تشدید درگیری ها، 20 روس کشته، دو نفر گروگان گرفته شده و هفت نفر به عنوان ناپدید اعلام شده اند.
به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که نزدیک به 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری ها را متوقف کنند. برپایه دیدگاه های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها برپایه ای چارچوب "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ساخت یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب تفاهم نامه 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی هم مرز با اسرائیل باشد. مناقشه فلسطین و اسرائیل، پیوند با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد، با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی، در سال 1947 ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما تنها اسرائیل ساخته شد.
بحث و گفتگو