به گزارش اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر در یک تماس تیلیفونی درباره وضعیت نوار غزه گفت و گو کردند و طرفین بر پذیرفتنی نبودن خشونت در برابر غیرنظامیان تاکید کردند .
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای که در ویبسایت این وزارتخانه منتشر شده، نوشته است: "این گفت و گو بر وضعیت نوار غزه متمرکز بود. غیرقابل قبول بودن هرگونه اقدام خشونت آمیز در برابر غیرنظامیان، یورش به ساختمان های مسکونی و زیرساخت های غیرنظامی مورد توجه قرار گرفت".
وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد، که طرفین موضع مشترک خود را به نفع "استقرار فوری آتشبس بلندمدت، ایجاد دسترسی پایدار کمک های بشردوستانه به نوار غزه، ارائه کمکهای فوری به همه نیازمندان، و آزادی گروگان ها خواندند.
این بخش نتیجه گیری کرد: "طرف روسی بر نیاز فوری به سازماندهی سریع تخلیه شهروندان روسی مستقر در این منطقه از این منطقه فلسطینی با کمک شرکای مصری تاکید کرد".
یادآوری می کنیم، که اسرائیل در 7 اکتوبر مورد یورش موشکی بیپیشینه ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که از سوی شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از آن، جنگجویان سازمان به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را در برابر حماس در نوار غزه آغاز کردند. ظرف چند روز، ارتش اسرائیل همه ای مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را زیر کنترل خود درآورد و یورش های هوایی به اهدافی از آن میان غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.
شمار قربانیان نوار غزه از 9 هزار نفر گذشت و بیش از 32 هزار نفر زخمی شدند. در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.3 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
سفارت روسیه گزارش داد که در جریان تشدید درگیری ها، 20 روس کشته، دو نفر گروگان گرفته شده و هفت نفر به عنوان ناپدید اعلام شده اند. به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد. وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری ها را متوقف کنند. برپایه دیدگاه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها برپایه ای ساختار "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن در سال 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی هم مرز است، فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، در پیوند با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما تنها اسرائیل ساخته شد.